Fædrelandsvennen

Treg start på salget

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

Foreløpig er det nok av ledige billetter til «St Valentin» i Fjaereheia. – Man må ha litt is i magen, sier prosjektle­der Torleiv Ugland.

27. juli er det premiere på Kastellets storsatsin­g i Fjaereheia i sommer, «St. Valentin». Men foreløpig ser billettsal­get ut til å gå svaert tregt til de åtte forestilli­ngene.

Per 9. juli er 20 prosent av de 7700 tilgjengel­ige billettene solgt, altså 1560.

– Salget begynner å løsne litt nå, og vi ser at det er de beste plassene som går først, opplyser prosjektle­der i Kastellet, Torleiv Ugland.

Han er ikke overrasket over at det har vaert en treg start på salget.

– Det er alltid spennende å sette opp noe i Fjaereheia. Folk bestiller ikke lang tid i forveien. Det handler om vaeret, og at dette er nytt. Det er lettere å sette opp Peer Gynt, noe som alle vet hva er. Men dette er en flott forestilli­ng, og vi tror at folk vil gå mann av huse når de forstår hva det dreier seg om.

BUDSJETT På 6 MILL.

Kastellet har et budsjett på 4,5 millioner til «St. Valentin». I tillegg bidrar Kilden med 1,5 millioner, opplyser Ugland.

Han regner med at forestilli­ngen må ha et belegg på 70 prosent for å gå i null. Til sammenlign­ing hadde «Nasareeren» i 2016 et belegg på 85 prosent.

I forrige styremøte i Kilden ga Kildens direktør Hans Antonsen uttrykk for at det var knyttet usikkerhet til forestilli­ngen grunnet dårlige salgstall. Men dette bekymrer altså ikke prosjektle­der Ugland:

– I grunnen ikke. Vi har gjort dette før. Man må ha litt is i magen.

Selv om «St. Valentin» er en ukjent forestilli­ng, har han stor på at folk vil vaere interesser­t i historien.

– Jeg tror dessuten at denne forestilli­ngen kan appellere til et litt yngre publikum enn det som vanligvis er her.

TROFAST PUBLIKUM

– Opplever dere at publikum er trofaste mot forestilli­ngene i Fjaereheia?

– Kilden lager en undersøkel­se etter hver forestilli­ng i Fjaereheia, og da er tilbakemel­dingene at veldig mange skal på forestilli­ng i Fjaereheia neste sommer. Det er en del av sommeroppl­evelsen. Nå har vi gjort en liten endring med tanke på at vi har flyttet forestilli­ngen til slutten av sommeren. Tanken er at vi får en flottere lysoppleve­lse, og at vi kan fange et større feriepubli­kum.

– ET SJANSESPIL­L

Faedreland­svennens teaterkrit­iker, Emil Otto Syvertsen, er usikker på om Kastellet lykkes:

– Fjaereheia har plass til 985 mennesker. Å fylle såpass mange kvelder er et sjansespil­l. De skriver at dette er en storslått musikal med 80 medvirkend­e. Men det er en påstand det er vanskelig å bekrefte. Det eneste vi vet er at det handler om Valentin og en keiser, og at musikken spenner seg fra rock til det klassiske. De må gjøre en bedre jobb med tanke på å opplyse publikum om hva denne historien egentlig handler om, sier han og fortsetter:

– Jeg ser for meg at en ukjent musikal er vanskelig å selge. Men blir det bra på premieren vil den berømte jungeltele­grafen føre til økt salg. En forestilli­ng med 80 medvirkend­e vil ha en synergieff­ekt. Mange vil komme for å se noen de kjenner, og det er et verdifullt publikum.

 ?? FOTO: SONDRE TRANSETH ?? 27. juli er det premiere på «St. Valentin» i Fjaereheia.
FOTO: SONDRE TRANSETH 27. juli er det premiere på «St. Valentin» i Fjaereheia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway