Fædrelandsvennen

Imponerer mot verdenseli­ten

Volleyball­talentet Emilie Olimstad imponerer stort i sandvolley i Sveits om dagen, og spiller mot noen av verdens aller beste lag.

- Emilie Olimstad

17-åringen fra Åmli spiller sandvolley side om side med lagvenninn­e Oda Johanne Ulveseth i Sveits om dagen i verdensser­ien Gstaad Major. Turneringe­n er en av tre som har den høyeste rangering med fem stjerner, og den desidert yngste utøveren kommer fra Åmli.

Den norske duoen som var seedet som nummer 20 i kvaliken, sendte først ut det japanske tredjelage­t i den første kvalifiser­ingsrunden før de slo ut det argentinsk­e førstelage­t, et argentinsk lag som var seedet som nummer seks i kvaliken. Den seieren førte til plass i hovedrunde­n for den norske duoen, hvor de norske jentene i går tapte som ventet 0-2 for verdens nest beste lag, Canada. Bansley/wilkinson vant med settsifren­e 21-11 og 21-16. De møter Tsjekkia torsdag.

«En kjempepres­tasjon av begge jentene, og spesielt av 17 år gamle Emilie», skriver Norges Volleyball­forbund på sin Facebook-side.

SKALPER

Austegden har troen på at de kan klare gode resultater i hovedrunde­n også, selv om det altså ble tap i går.

– Nå er vi ferdig med morgenøkte­n, og så er fokuset på at vi skal fortsette med det spillet som vi har. I går var vi litt i himmelen, og klarte ikke helt å forstå hva som skjedde, men i dag er det viktig å finne fokus igjen. Vi kan ikke bare ta kampene som en bonus, for vi har gode sjanser til å spille bra kamper i «main-draw» også, sa Olimstad på telefon fra Sveits før møtet med Canada.

– Hvor stort er dette for deg? – Nei, altså vi har tatt noen skalper de siste dagene. Dette er nok noe av det største jeg har vaert med på. Denne turneringe­n er det høyeste nivået man kan vaere på, fortsetter Olimstad.

– GOD UTVIKLING

Hun er den yngste deltakeren i hovedrunde­n, og Olimstad har klare tanker om hvor viktig dette er for utviklinge­n.

– Det å konkurrere mot de beste i verden er det største man kan oppnå, og det er jo utrolig god utvikling for meg som 17-åring, sier Åmli-jenta reflektert.

Selv om Olimstad har fått noen timer på å fordøye avansement­et mot Argentina, så er hun ikke sikker på om det helt har gått opp for henne.

– Nå er det egentlig bare å holde fokuset på det vi skal gjøre framover, og så får det heller synke inn når jeg kommer hjem igjen fortsetter volleyball­talentet.

SUPERSTOLT FAR

På plass i Sveits har Emilie med seg pappa Jostein Olimstad. Han har vaert med på en rundtur av turneringe­r, men det at datteren leverer så bra i en av verdens største turneringe­r, det er stort for pappaen.

– Du kan tenke deg selv. Jeg er superstolt. Dette er det hun liker å drive med, og da er det utrolig artig at hun lykkes, sier pappa Olimstad før han fortsetter:

– Denne idretten er herlig ukompliser­t. En seier så går det fra en ordinaer dag til eufori, og motsatt hvis det blir tap.

Den norske duoen var altså seedet som nummer 20 i kvalifiser­ingen, noe som betyr at de var levnet små sjanser til å gå helt til hovedrunde­n, og selv om datteren ikke vil hvile på laurbaeren­e, så er Jostein klar på at resten er en bonus med tanke på forventnin­gene.

– De har levert langt over hva man kan forvente. Emilie er bare 17 år må man huske på, og hun og Oda har ikke spilt så mange kamper i lag, så de går inn i hver kamp som underdogs, sier Jostein Olimstad.

DRØMMER OM OL

Det å nå en storturner­ing som 17-åring har gitt blod på tann for Emilie. I oktober skal hun spille i ungdoms-ol, men på sikt er målet langt større.

– Å levere i en slik turnering er det man trener for, og det gir selvsagt mersmak til å fortsette. Jeg drømmer jo om å delta i OL i framtiden, sier Olimstad før hun forteller om ambisjonen­e i ungdoms-ol:

– Der spiller jeg med Frida Berntsen, og vi har vist at vi har et veldig bra toppnivå, men vi må bli mer stabile. Klarer vi det da kan vi ta topp fem. Og er vi topp fem, da er ikke medaljene langt unna!

Å levere i en slik turnering er det man trener for, og det gir selvsagt mersmak til å fortsette. EMILIE OLIMSTAD

 ??  ??
 ?? FOTO: JOSTEIN OLIMSTAD ?? Oda Johanne Ulveseth (t.v.) og Åmli-jenta Emilie Olimstad leverer over all forventnin­g i Sveits.
FOTO: JOSTEIN OLIMSTAD Oda Johanne Ulveseth (t.v.) og Åmli-jenta Emilie Olimstad leverer over all forventnin­g i Sveits.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway