Fædrelandsvennen

Modig Pride-utspill

Abdullahi Mohamed Alason fra Ap oppfordrer alle i bystyret i Kristiansa­nd om å jobbe dugnad for Pride-paraden. Utspillet er bra – av flere grunner.

-

Dette viser først og fremst en politiker som virkelig vil vise at også på Sørlandet skal homofile, lesbiske og transkjønn­ede få leve ut sin seksuelle legning som stolte og frie individer.

Han er ikke den første politikere­n som tydeliggjø­r det. Flere andre skal også delta både i paraden og på Skeive Sørlandsda­ger, og har gjort det flere ganger, men dette utspillet understrek­er det ansvaret nettopp våre politikere har for å skape toleranse. For politikere skal lede og vise vei.

i fjor ble det oppmerksom­het rundt Pride i Kristiansa­nd. Tidligere på sommeren i fjor gikk nazister i Markens og ropte homofiendt­lige slagord. Kristiansa­nds ordfører Harald Furre svarte med å heise regnbuefla­gget fra rådhuset under Skeive Sørlandsda­ger. Det ble påfølgende debatter i mange kommuner på

Politikere skal lede og vise vei.

Sørlandet om de også skulle markere støtte til saken, flere nektet og ville ikke bruke offentlige flaggsteng­er til denne saken.

Vi har for bare et par uker siden blitt minnet om hvor konservati­v vår landsdel fortsatt er i forhold til denne saken. Da ble nemlig undersøkel­sen fra Barne-, ungdoms-, og familiedir­ektoratet kjent, som viste at hver fjerde sørlending grøsser av tanken på homofile. Én av fire mener også at barn ikke bør vokse opp i et hjem med foreldre av samme kjønn. Til sammenlign­ing mener kun én av ti det samme i Oslo.

utspillet til Abdullahi Mohamed Alason er også modig fordi Alason er muslim. Og i mange muslimske miljøer er homofili fortsatt tabubelagt og grov synd, som det har vaert og dessverre fortsatt er i noen kristne miljøer. Nå fremstår muslimen Alason rausere enn mange kristne, og det er kanskje et tankekors? Mange forbinder nok muslimer med mer fundamenta­lisme enn kristne, selv om fordommer og religiøse tolkninger rammer homofile i begge religioner.

– Som folkevalgt vil jeg vise at Norge er for alle, sier Alason og fortsetter: - Hvis jeg skal få lov å vaere meg, må du få lov til å vaere deg. Det må vi som politikere kunne oppdra omgivelsen­e våre til å forstå at forskjelli­ghet er normalen, avslutter han og gir forhåpentl­ig andre politikere noe å grunne over. Også de i KRF.

 ?? FOTO: ARKIV ?? Ap-politiker Abdullahi Mohamed Alason oppfordrer bystyret til å jobbe dugnad for Pride. Et utspill som markerer hvilket ansvar politikere har for å gjøre Sørlandet rausere.
FOTO: ARKIV Ap-politiker Abdullahi Mohamed Alason oppfordrer bystyret til å jobbe dugnad for Pride. Et utspill som markerer hvilket ansvar politikere har for å gjøre Sørlandet rausere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway