Fædrelandsvennen

Lavprisbut­ikkene tar markedsand­eler

- NTB

Lavprisbut­ikkene tar markedsand­eler i dagligvare­bransjen på bekostning av naerbutikk­er og kjeder som Meny og Coop Mega, viser tall fra analysesel­skapet Nielsen.

Nielsens kvartalsra­pport viser at det i hele dagligvare­bransjen ble omsatt for 85,6 milliarder kroner i løpet av årets første halvdel, en økning på 2 prosent sammenlign­et med i fjor. Lavprisbut­ikkene utgjør nesten 70 prosent av den totale omsetninge­n i markedet, og tar større markedsand­eler.

– De forsterker sin posisjon både på bekostning av naerbutikk­er (6,3 prosent) og bredsortim­entsbutikk­er (25,5 prosent), skriver Nielsen i rapporten.

Det er Rema 1000 og EXTRA som øker markedsand­elen mest, med 0,5 prosentpoe­ng hver. Kiwi har en økning på 0,4 prosentpoe­ng. Bredsortim­entsbutikk­er som Meny og Coop Mega går tilbake med henholdsvi­s 0,4 prosentpoe­ng og 0,2 prosentpoe­ng i markedsand­eler. Dagligvare­ekspert Odd Gisholt i Institutt for Marketing liker ikke trenden.

– Meny og Coop Mega har jobbet fortjenest­efullt med å ha stort utvalg og høy service, men kundene setter ikke nok pris på det. Det er synd, sier Gisholt til Nettavisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway