Fædrelandsvennen

Gospel-stemning

- GUNN-HILDE ERSTAD

SKRAL Rag’n’bone

Den engelske artisten Rag’n’bone Man skapte reine gospel-stemningen da han avsluttet tirsdagens konsertrek­ke på Skral.

●●Rag’n’bone Man, også kjent som Roy Charles Graham, har en lang fartstid som artist og fikk sitt store gjennombru­dd med låten «Human» i 2016. Året etter kom albumet med samme navn, noe som førte med seg flere Birt Awards i hjemlandet.

Det er ingen tvil om at Graham har en imponerend­e stemmekont­roll og behersker både melodi og rap. Hans mørke bass-barytonste­mme er saeregen og passer perfekt til hans sound – en blandingen av soul, pop og hiphop. I tillegg til et helproft band, har han med seg to blåsere og korist under kveldens konsert. Det låter tight og storslått, og rytmeseksj­onen er ekstremt groovey.

Selv om Rag’n’bone Man ikke har så mange kjente låter, er de av sorten som inviterer til god stemning. Publikum ser ut til å storkose seg foran hovedscene­n.

Av låtene som går rett hjem blant dem er nydelige «Grace». Rett etter kommer kjente «Skin» som i anledninge­n blir framført med kun pianoakkom­pagnement i starten slik at allsangen blir ekstra framtreden­de. Graham kan ikke annet enn å smile av responsen han får.

Rag’n’bone Man leverte et solid musikalsk show, men kunne kanskje gjort sceneshowe­t enda mer storslått visuelt.

 ?? FOTO: IDA MARIE STOKKELIEN ?? Fikk gjennombru­dd med «Human».
FOTO: IDA MARIE STOKKELIEN Fikk gjennombru­dd med «Human».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway