Fædrelandsvennen

«Publikum vil ha mer lyd»

- TORGEIR EIKELAND

Naboer vil ha mindre lyd mens en del publikumme­re krever mer. Det sier Palmesus-sjef Leif Fosselie.

KRISTIANSA­ND

– Ja, det hender jeg får henvendels­er fra publikumme­re som vil ha mer lyd, sier Leif Fosselie.

Han er tilfreds med at kommuneove­rlege Dagfinn Haarr godkjenner støynivået fra årets Palmesus etter Faedreland­svennens måling av lyden.

Selv om verdiene på 77 desibel i snitt overstiger grensen i Helsedirek­toratets veileder «Musikkanle­gg og helse», sier kommuneove­rlegen at dette ikke er helseskade­lig støy. Han presiserer at Palmesus er en politisk villet unntakstil­stand som varer to dager i året.

UNDER VARSLINGSG­RENSA

– Vi er opptatt av å holde oss under det som er helseskade­lig, og av å følge begrensnin­gene vi er pålagt av kommuneove­rlegen. Det vil si at vi er under 92 desibel som er varslingsg­rensa og den absolutte grensa som er 99 desibel. Disse er også angitt i veilederen fra Helsedirek­toratet, sier Fosselie.

Palmesus er også pålagt å levere sin egen lydlogg til kommunen. Det gjorde de i fjor, og det kommer de til å gjøre i år.

– Årets logg er ikke ferdig ennå. Det er mange tall som skal sammenstil­les.

ESKALERER IKKE

– Hvordan ser vår måling ut sammenlign­et med fjorårets logg?

– Det ligger lavere, sier Fosselie. Han kjenner også igjen det kommuneove­rlegen beskriver: At lyden ikke eskalerer utover kvelden slik det har vaert gjort tidligere.

– Det som er utfordrend­e for oss er at vi har naboer som ønsker lavere lyd og publikumme­re som vil ha mer lyd.

DIGITALE ØNSKER

– Hvordan arter det seg? Kommer de bort og rister i deg og forlanger mer guffe?

– Nei, det er vel mer sånn at jeg får henvendels­ene i digital form, sier Fosselie.

– Dere startet for ti år siden som en liten venners vennerfest, men er nå et giga-arrangemen­t rett i veggen på naboblokke­ne: Er det fremdeles ikke aktuelt med flytting?

– Vi har bygget Palmesus opp til å bli Norges største strandfest. Beliggenhe­ten er noe av det som gjør Palmesus til den totalpakka det er, så å flytte det til for eksempel Odderøya ville ikke vaert det samme.

 ?? FOTO: SONDRE TRANSETH ?? En del av de 17.500 publikumme­rne vil gjerne ha mer lyd, mens naboene i blokkene i bakgrunnen synes det holder greit.
FOTO: SONDRE TRANSETH En del av de 17.500 publikumme­rne vil gjerne ha mer lyd, mens naboene i blokkene i bakgrunnen synes det holder greit.
 ?? FAKSIMILE AV FAEDRELAND­SVENNENS OPPSLAG ONSDAG ??
FAKSIMILE AV FAEDRELAND­SVENNENS OPPSLAG ONSDAG
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway