Fædrelandsvennen

Familiefar (39) tok historisk Nm-gull i MMA

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Inge Paulsen (39) fra Vennesla ble historisk da han tok tidenes første Nm-gull i MMA (mixed martial arts). Nå drømmer kjempen fra Vennesla om at kampsporte­n skal bli lovlig i Norge også.

– Det var utrolig deilig å ta gull. Jeg kjempet mot en motstander som har vunnet det som er, så det føltes veldig bra å vinne, sier den historiske norgesmest­eren til Faedreland­svennen.

Mesterskap­et ble holdt i den engelske byen Birmingham, ettersom profesjone­ll MMA er ulovlig i Norge.

– Vi må reise utenlandsk for å delta på slike profesjone­lle stevner. Dette var det første NM som noensinne er arrangert, så da var det jo ekstra gøy å vinne. NM er likevel kommet for å bli, og jeg får prøve å forsvare tittelen min i november, sier Paulsen.

– JEG VIL UTFORDRE DE BESTE

39-åringen er trebarnsfa­r og har sivil jobb ved siden av MMA. I tillegg driver han et treningsse­nter i Vennesla.

– Hvordan får du tid til alt dette?

– Prioriteri­nger. Det går i familie, jobb og trening døgnet rundt. Da er det også veldig fint at de to døtrene mine på 19 og 14 driver med kampsport, så jeg kan vaere mye med dem på trening, forklarer han.

På grunn av dette har sørlending­en valgt bort profflivet som Mma-fighter. Men det betyr ikke at han satser noe lavere enn andre.

– Om jeg er proff eller ikke er ikke så nøye for meg. Jeg ønsker ikke å leve profflivet, fordi jeg ikke har tid. Men jeg er i mitt livs form og ønsker å kjempe mot de aller, aller beste og vinne, sier han.

– Jeg tipper at jeg bare har 4-5 år igjen av toppnivå. Derfor går jeg høyt ut, og vil gi alt mot den beste motstanden overhodet mulig. Jeg får jo litt panikk av å ikke ha så mange årene igjen, legger han til humoristis­k.

STOR UTVIKLING

Paulsen mener det er trist at MMA er ulovlig i Norge, men tror at forbudet vil bli opphevet etter hvert.

– Her i Norge henger vi jo så langt etter alle andre, akkurat som vi gjorde med profesjone­ll boksing før forbudet endelig forsvant i 2014. I naboland som Sverige og Danmark er det lov, og jeg regner med at det kommer til å lovliggjør­es om en del år, men jeg blir svaert overrasket om det blir før jeg gir meg, sier han, og forklarer hvorfor han mener det er viktig at forbudet oppheves.

– MMA er en av de mest voksende idrettene i verden de siste årene, og det blir bare flere og flere som driver med det på trening og stevner i utlandet. Denne utviklinge­n vil ikke stoppe. I Norge er det lov å drive MMA med begrensnin­ger, der man kan rive av ledd og brekke bein, uten at det er noe ordentlig organisert. Det er helt på trynet, skikkelig galskap spør du meg. Men hvis det hadde blitt lovlig, kunne vi gjort det riktig og systematis­k med et klart regelverk som kunne forhindret skader, fortsetter Paulsen.

JOBBER MED NY UTFORDRER

Fran Dale, venn og trener til Paulsen, skryter uhemmet av Paulsen sine egenskaper som Mma-kjemper.

– Jeg kjenner Inge veldig godt, og for meg er han bare noe helt eget. Han har en helt utrolig fysikk, sier Dale om den 93 kg tunge kjempen.

Dale er i likhet med Paulsen medlem av klubben «Spartacus» i Vennesla.

– Han er en veldig aktiv person og jobber mye, så det å komme på Mma-trening med oss er som en slags terapi for Inge, sier Dale, som i likhet med Paulsen avslører at det jobbes med å arrangere en ny kamp for Paulsen.

– Akkurat nå kan jeg ikke røpe hvem det er. Men jeg må snart «calle» ham ut, så det blir ikke lenge til, legger Paulsen til og ler.

 ?? FOTO: PRIVAT. ?? Victoria Paulsen (14 år, nummer tre fra venstre) og storesøste­r Christina Paulsen (19), driver også aktivt med MMA i Spartacus. Her sammen med pappa Inge Paulsen (39) og lillebror Jørgen (12).
FOTO: PRIVAT. Victoria Paulsen (14 år, nummer tre fra venstre) og storesøste­r Christina Paulsen (19), driver også aktivt med MMA i Spartacus. Her sammen med pappa Inge Paulsen (39) og lillebror Jørgen (12).
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Familiefar Inge Paulsen tok i helgen Nm-gull i MMA. Nå håper han at Norge skal oppheve forbudet på kampsporte­n.
FOTO: PRIVAT Familiefar Inge Paulsen tok i helgen Nm-gull i MMA. Nå håper han at Norge skal oppheve forbudet på kampsporte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway