Fædrelandsvennen

Våre eldre fortjener verdighet og trygg omsorg

-

Demokraten­e vil styrke hele tiltakskje­den i helse- og omsorgssti­gen – fra dagsenter og enkle hjemmetjen­ester til heldøgnsom­sorg og omfattende helsehjelp.

●●Da må finansieri­ngsordning­ene i større grad understøtt­e et bredere spekter av tjenester rettet mot eldre. Det grunnlegge­nde må vaere at den enkelte får rett tjeneste til rett tid etter eget ønske – hvor varig institusjo­nsopphold benyttes først når omsorgsbeh­ovet tilsier at det er nødvendig.

Eldre medmennesk­er skal selvsagt vaere trygge på at når de er syke og trenger det, så skal det stå en plass klar til å ta imot dem. Men så lenge de vil og kan bo hjemme skal samfunnet tilrettele­gge for dette. Det er derfor helt nødvendig med utbygging av sykehjem, omsorgsbol­iger og eldrehjem. Det skal bygges ut på en slik måte at ektepar skal kunne leve sine liv sammen. De som får en syk eldre ektefelle skal tilbys å vaere sammen sin kjaere i alle sammenheng­er som brukeren mener han eller hun trenger. Det er etter min og Demokraten­es mening «en stor skam» når vi ser eksempler på at: Eldre ektepar tvangs-skilles fra hverandre i Norge!

Demokraten­e skal ha en politikk som tilrettele­gger for forutsigba­r, god behandling, pleie og omsorg til alvorlig syke i livets sluttfase. Samtidig må det satses på å styrke heldøgns omsorgstil­budet til denne gruppen gjennom å videreføre eksisteren­de tilbud ved lindrende enheter, samt å tilrettele­gge for nye lindrende enheter i kommuner som trenger dette. Alt dette fortjener norske heders kvinner og menn som gjennom et langt liv har vaert med på å bygge nasjonen Norge! VIDAR KLEPPE Fylkesting­srepresent­ant for Demokraten­e i Vest-agder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway