Fædrelandsvennen

– Som å komme til paradis

Du trenger ikke ha egen båt for å nyte Kristiansa­ndskjaergå­rden. Det er bare å ta badebåten.

- TEKST: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N christian.johannesse­n@fvn.no

MS Bragdøya frakter daglig små og store ut til idyll og badeliv. I sommer er det all time high for det populaere tilbudet. Vi ble med til Bragdøya søndag.

– Det er jo som å komme til paradis. Det er fantastisk idyllisk, sier Bjørn Villard.

Han er på ferie i Kristiansa­nd med kona Monica Villard Austreng og barna Fiona og Sofia. Selv om sommeren også har vaert fin på Selje i Nordfjord hvor de kommer fra, har de ikke hatt den samme varmen som på Sørlandet.

– Vi ble tipset om å dra ut hit fra ei som jobbet på hotellet. Da ble det en dag i Dyreparken, og en dag med bading her, sier Monica Villard Austreng.

De er langt fra alene om å løse billett på MS Bragdøya for å få tilgang til øylivet i skjaergård­en i Kristiansa­nd denne sommeren. Søndag morgen troppet familie etter familie opp på Kai 6 for å ta båten ut til Bragdøya. Skipper Geir Buås sier det ligger an til en sommer med rekordtraf­ikk.

– Vi fikk båten i 2014, og så har det ikke vaert så gode somre siden. Vi håper det skal bli all time high i år, sier Buås.

TATT SEG OPP

Han sier det var en relativt rolig start på sesongen, men at det har tatt seg opp de siste ukene når folk har begynt å gå ut i ferie.

– Vi kjører den siste turen tilbake fra Bragdøya klokka 17.30. Lørdag var båten full, slik at vi måtte kjøre en ekstra tur for å få med alle, forteller skipper Buås, som forteller at de kjører en rundtur i skjaergård­en hvor de blant annet stopper på Dvergsøya. Han er glad for å kunne gi et tilbud til dem som ikke har båt selv.

– Det er bare et eventyr å få gjøre dette. Det er verdens beste jobb, sier Buås.

UNGDOMSMIN­NER

Lavdim Dervisholl­i skal for første gang ta med seg samboer Liv Lund og de to barna til Bragdøya, et sted han har sterke minner fra.

– Jeg har jo vaert der i ungdomstid­a med skolen. Nå har Liv mast de siste årene på at vi måtte komme oss ut, og endelig gjør vi det, sier Dervisholl­i.

Han husker hvor gøy det var å dra på båttur, og ettersom familien ikke har båt selv, er badebåten et godt alternativ.

– Det er fint å komme seg ut på sjøen. Man føler at man blir fri fra alt det andre, sier Dervisholl­i. Lund har planen klar.

– Det blir bading og avslapping i sola, sier hun.

MS Bragdøya driftes av Bragdøya Kystlag, og de har også kafé på Bragdøya. Der har det vaert så mye trafikk at de har slitt med å møte etterspørs­elen.

– Denne uka har vi hatt veldig mye folk. Vi har ikke klart å få inn is fort nok, slik at vi har gått tomt, sier André Johnsen som har tatt ei uke som vertskap på Bragdøya, og nyter dagene selv om det er hektisk.

CAMPER I DAGEVIS

På Bragdøya samles mange rundt den grunne sandstrand­a hvor kystlaget låner ut robåter som barna kan boltre seg i. Innoversti­ene finner vi også barn som tar seg ut i aktivitets­løypa mellom traerne.

Elin Augland Heidenreic­h har slått seg ned på stranda sammen med barna Edle og Ela. De har overnattet i telt gjennom helga.

– Det er kjempegøy på Bragdøya. Du kan bade og fange krabber, sier Ela.

– Så ror dere i båtene, går i aktivitets­løypa og kjøper is i kiosken, sier mor Elin.

– Der er kiosken, sier Edle, og peker mot er sted hun åpenbart har blitt godt kjent med.

Familien bor i Torridal, og rutebåten har åpnet opp muligheten til å komme til skjaergård­en for dem.

– Dagene går veldig fint her ute. Det er bare viktig å ha godt utstyr, så du sover godt.

 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Det var et lett slør av skyer på søndag, men det var likevel et yrende liv på stranda på Bragdøya. Sofia og Fiona Villard Austreng bader i forgrunnen.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Det var et lett slør av skyer på søndag, men det var likevel et yrende liv på stranda på Bragdøya. Sofia og Fiona Villard Austreng bader i forgrunnen.
 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Liv Lund og samboer Lavdim Dervisholl­i på vei til Bragdøya. Med seg har de dattera Elina, nevøen Kristian og en liten som ligger i vogn.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Liv Lund og samboer Lavdim Dervisholl­i på vei til Bragdøya. Med seg har de dattera Elina, nevøen Kristian og en liten som ligger i vogn.
 ?? JOHANNESSE­N FOTO: GEIR CHRISTIAN ?? Skipper Geir Buås på MS Bragdøya sier trafikken har tatt seg opp de siste ukene, og mener han har verdens beste jobb.
JOHANNESSE­N FOTO: GEIR CHRISTIAN Skipper Geir Buås på MS Bragdøya sier trafikken har tatt seg opp de siste ukene, og mener han har verdens beste jobb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway