Fædrelandsvennen

Stusser over hva som skjedde med Kane

Belgia beseiret England og tok historisk Vm-bronse lørdag. Men flere eksperter stusser over hva som skjedde med Harry Kane i løpet av VM.

- NICHOLAS BERGH

Bronsefina­len i VM er kampen ingen vil spille. I St. Petersburg lørdag benyttet imidlertid Belgia muligheten til å skrive fotballhis­torie.

I 1986 tok belgierne fjerdeplas­sen. Dermed betyr 2–0-seieren over England at Belgia har tatt sin aller første Vm-medalje.

– Spillerne ønsket å gjøre landet stolt og enhver Belgia-fan stolt. Denne arven vil leve videre i mange år, sier Belgia-trener Roberto Martinez ifølge avisen Het Laatste Nieuws.

Thomas Meunier og Eden Hazard scoret målene. Men Romelu Lukaku scoret ikke.

Dermed skal mye til om ikke Harry Kanes seks mål holder til å bli Vm-toppscorer. Frankrikea­ngriperne Kylian Mbappé og Antoine Griezmann var før Vmfinalen søndag ettermidda­g naermest til å ta igjen Kane, men de lå tre mål bak.

– Hvis jeg ender opp som toppscorer, vil jeg vaere veldig stolt, sa Kane til BBC etter lørdagens bronsekamp.

STJERNESPE­KKET GRUPPE

Eusébio, Gerd Müller, Mario Kempes, Gary Lineker, Ronaldo.

Som Vm-toppscorer vil Harry Kane slutte seg til en stjernespe­kket gruppe. Kane scoret fem av sine seks mål i gruppespil­let.

– At jeg er toppscorer, sier mye om at vi var gode i gruppespil­let og scoret mange mål. Jeg er selvfølgel­ig skuffet over at jeg ikke scoret i de siste kampene, men sånn er fotballen, sier Kane.

For i de siste kampene for England i VM, har imidlertid ikke 24-åringen vaert på sitt beste. Faktisk har Kane kun hatt to skudd på mål i sluttspill­et – og det ene var straffesco­ringen mot Colombia i åttendedel­sfinalen.

Da Kane fikk en god sjanse etter 25 minutter mot Belgia, skled han.

FÅR KRITIKK

Det har ikke blitt sådd tvil rundt England-stjernens vilje og innsats. Men prestasjon­ene får kritikk.

– Hva skjer med Harry Kane? skriver The Mirror-journalist John Cross på sin Twitter-konto. I

en artikkel skriver Cross videre at Kane «har sett treg ut» og at han «er nødt til å slite med formen».

The Telegraph gir Kane karakteren 5 av 10. «Han misset en god sjanse midtveis i første omgang. At han var så anonym, er grunn til bekymring, men Englands toppscorer fikk lite hjelp», skriver avisen.

Også tidligere Aston Villa-spiller Dion Dublin stusset.

– Harry Kane ser ikke ut til å vaere påskrudd. Den eneste grunnen til at vi sier det, er at han er så god. Når han får halvsjanse­r, scorer han. Han har fått halvsjanse­r i dag og har ikke scoret. Vi stiller spørsmål om hvorfor, siden han er verdenskla­sse, sa Dublin i BBCS radiosendi­ng underveis i kampen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Harry Kane lå før søndagens Vm-finale an til å bli mesterskap­ets toppscorer. Men flere stiller spørsmål med innsatsen hans i de siste kampene. England tapte både semifinale­n og bronsefina­len.
FOTO: NTB SCANPIX Harry Kane lå før søndagens Vm-finale an til å bli mesterskap­ets toppscorer. Men flere stiller spørsmål med innsatsen hans i de siste kampene. England tapte både semifinale­n og bronsefina­len.
 ??  ??
 ?? FOTO: REUTERS / NTB SCANPIX ?? Vi så en helt annen Harry Kane i gruppespil­let. Her jubler han for ett av tre mål mot Panama.
FOTO: REUTERS / NTB SCANPIX Vi så en helt annen Harry Kane i gruppespil­let. Her jubler han for ett av tre mål mot Panama.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway