Fædrelandsvennen

Måtte stenge dagen etter åpning

- JANNE B. PRESTVOLD

Det nye pizzastede­t på Lund hadde et forrykende salg på åpningsdag­en, men allerede dagen etter måtte de stenge.

– Ovnen blir rett og slett for varm på utsiden. Det kan vaere brannfarli­g, og ovnen må fikses før vi kan tenne den igjen, forteller daglig leder Henrik Kristianse­n i «La Pizza» som er en takeaway-restaurant, som tilbyr napolitans­k pizza. Den ligger i Idunveien på Lund.

Kristianse­n fikk ideen til å selge pizza fra en konteiner etter at han mistet jobben i oljebransj­en i Nordsjøen. Han forteller at salget på åpningsdag­en 11. juli gikk over all forventnin­g:

– Vi hadde solgte over 200 pizzaer. Vi måtte stenge to timer før planlagt fordi vi ble utsolgt. Vi har vaert helt overveldet over responsen, sier han.

Feilen med ovnen ble oppdaget da de registrert­e brennmerke­r på veggen rundt den. Og 13. juli ble følgende melding lagt ut på «La Pizza» sin Facebook-side:

«Kjaere kunder. Vi har dessverre oppdaget en alvorlig feil med pizzaovnen som må fikses før vi kan tenne den igjen. Dette medfører at vi må holde stengt inntil teknikere fra Italia har reparert ovnen. Vi oppdaterer så snart vi vet hvor mange dager det tar. Vh oss fra La Pizza.»

– Ovnen er den største enkeltinve­steringen, og kostet om lag 130.000 kroner, forteller Kristianse­n.

– Er det mulig at lokalene ikke er dimensjone­rt for en slik ovn?

– Nei, den er bygd slik at det skal vaere mulig å ta på den, og ovnen kan varmes opp til 500 grader. Vi steker pizzaen på 350–360 grader, sier Henrik Kristianse­n, som håper han snart kan starte opp igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway