Fædrelandsvennen

Tar du utfordring­en, Fosslie?

- PETTER BENESTAD Nestleder i By- og miljøutval­get for Venstre

Palmesus er over. Nok en saerdeles vellykket festival er avviklet med 40.000 besøk. Suksess med artister, publikum og økonomi.

●●Jeg er imponert over hva festivalen får til, men jeg er ikke like imponert over Leif Fosselies svar til Faedreland­svennen i forhold til hva festivalen gjør for å begrense restavfall. – Det er umulig å unngå mye restavfall når man samler så mange mennesker på et så kompakt område, uttaler festivalsj­efen.

Etter min mening en alt for defensiv holdning. Mange norske festivaler jobber aktivt for å bli bedre på klima og miljø, herunder redusere restavfall. Palmesus er en strandfest­ival, og burde absolutt ha fokus på å bli bedre på klima og miljø. Reduksjon av engangspla­st vil da vaere ett viktig område å fokusere på.

Palmesus er et trendsette­nde arrangemen­t, og ungdom som besøker festivalen er opptatt av klima og miljø. Viktighete­n av å begrense forsøpling­en av havet er i den senere tid blitt tydelig for oss alle og mange unge er bekymret. En festival kan (og bør) arbeide for å bli trendsette­nde også innen klima og miljø, dette kan gjøres ved å vise god praksis og ved å løfte frem gode alternativ­er. Ved for eksempel å kutte ut mest mulig engangspla­st vil Palmesus vise vei.

Så derfor spør jeg deg, festivalsj­ef Fosselie: Tar du utfordring­en og miljøserti­fiserer Palmesus, og sette tydelige klima- og miljømål. Ett mål kan f.eks. vaere å redusere bruk av fossil engangspla­st med 50 % i 2019?

Takk for det dere gjør for å lage fantastisk­e strandfest­er i Kristiansa­nd, og lykke til med festival i 2019!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway