Fædrelandsvennen

«Lettvekter» naer strongman-gull

- RUNE STENSLAND

Bare en strekkskad­e hindret 112 kilo lette Nils Kjetil Sande fra å slå den 144 kilo tunge Bjørn André Solvang i helgas Strongman Cup.

– Det gikk overrasken­de bra helt fram til den siste øvelsen. Litt bittert at det ble stopp der, sier Sande.

Den Kristiansa­nd-bosatte vestlendin­gen trengte «bare» å klare seks repetisjon­er med den 170 kilo tunge atlasstein­en for å sikre seg et uventet gull i åpen klasse. Men etter to repetisjon­er fikk han en strekk i leggen og måtte gi seg. Dermed endte han som nummer to − 3,5 poeng bak regjerende norgesmest­er Solvang. På tredjeplas­s kom John Einar Haugland fra Marnardal, som sporty stilte på kort varsel etter først å ha trukket seg fra konkurrans­en grunnet jobb.

KLAR TIL NESTE CUP

Strekkskad­en er ikke verre enn at Sande regner med å vaere i godt slag igjen til den fjerde og siste konkurrans­en i Norges Strongman Cup 18. august før finalen er i Nordreisa 6. oktober. Til den kvalifiser­er de 12 beste utøverne seg. Sande er eldste deltaker og den klart letteste. Han har tidligere vunnet fem titler som Norges sterkeste mann i −105 kilo, men hadde lyst til å tevle et år mot de tyngste gutta.

– Målet mitt er å klare en pallplass i finalen. Det skal godt gjøre å beseire Solvang og Ole Martin Kristianse­n (kroppsvekt ca. 140 kilo) der, sier Sande.

Likevel var han altså svaert naer å slå Solvang i helga.

– Det var nok en kombinasjo­n av at jeg hadde et veldig bra stevne og at Solvang skuffet stort i Conan’s Wheel-øvelsen. I ren råstyrke er han en skikkelig råtass, og har blant annet norgesreko­rd på 205 kilo i stokkløft, opplyser Sande.

VIL HOLDE På TIL HAN BLIR 50

I Lillesand nøyde Solvang seg med 170 kilo i stokkløft, mens Sande perset til 160 kilo og ble nummer to i den øvelsen. De andre øvelsene i helga var, foruten nevnte Conan’s Wheel og steinløft, markløft og yoke-race + frame walk medley (380 kg yoke 15 meter + 300kg frame 15 meter, raskest tid vinner).

Sande trener «bare» seks timer i uka, men har likevel som mål å naer doble sin gullfangst i Norges sterkeste mann −105 kilo før han trapper ned.

– Det sies at du kan bli sterkere i denne idretten fram til rundt 50 år. Hvis jeg unngår skader og synes det er like moro å trene som nå, hadde det vaert veldig gøy å kunne se tilbake på en solid norgesreko­rd i antall titler i den vektklasse­n, sier Sande – som allerede har vunnet klart flest Norges sterkeste mann-gull i −105 kilo.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Her perser 182 centimeter høye og 112 kilo tunge Nils Kjetil Sande (Kristiansa­nd Strong Team) med 160 kilo i stokkløft.
FOTO: PRIVAT Her perser 182 centimeter høye og 112 kilo tunge Nils Kjetil Sande (Kristiansa­nd Strong Team) med 160 kilo i stokkløft.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway