Fædrelandsvennen

Em-klare Elisabeth trener tre timer daglig

- TEKST: RUNE STENSLAND rune.stensland@fvn.no

Elisabeth Sletten (23) skal delta i benkpress-em etter bare halvannet års konkurrans­eerfaring.

– Trening for meg er like naturlig som å pusse tennene. Når jeg våkner opp, planlegger jeg dagen ut fra treningen, sier Sletten.

Vi treffer henne på tampen av en styrkeøkt på Bare Trening Rona. Her trener hun i sommerferi­en to-fire timer daglig, fem dager i uka. 9. august drar hun til benkpress-em for juniorer i franske Bordeaux for forhåpentl­igvis å sette personlig rekord i vektklasse­n -57 kilo.

164 centimeter høye Sletten har 75 kilo i benkpress som beste stevneresu­ltat, og vant Nm-gull i desember.

– Med full klaff kan jeg ta Emmedalje. Men det viktigste er at jeg leverer et bra stevne hvor jeg er fornøyd med løftingen. Bare å bli tatt ut til EM kjennes som en seier, sier hun.

TOPP MOTIVERT

Hun er inne i sin siste sesong som junior. I seniorklas­sen er knivingen i toppen mye tøffere.

– Jeg har aldri vaert så motivert som jeg er nå. Når karrieren med styrkeløft er over, har jeg lyst til å finne noe nytt som gir meg en utfordring og følelse av mestring. Kanskje crossfit? Jeg har fysikken til å prøve meg i fitness, men er nok for glad i mat til at det vil skje, sier hun med et smil.

I oppveksten var Sletten den tynne håndball- og hestejenta som fikk spørsmål om hun led av anoreksi. Også i dag kan hun oppleve å få sårende kommentare­r. «Hvorfor har du trent bort puppene dine?», «Du bruker garantert steroider» og «Hvis du ikke flekser for meg nå, tror jeg bicepsene dine på Instagram er fake» er ferske eksempler.

– Jeg er ganske robust, og det er heldigvis langt oftere at jeg får hyggelige kommentare­r. Men det er ganske utrolig hva folk kan få seg til å si, melder hun.

På sin Instagram-konto har hun godt over 8000 følgere, mens lillesøste­ren Julie (20) har naer 33.000. Elisabeth vet at kropp selger, men har likevel klare grenser for hva hun vil posere i.

– Det viktigste med Instagramk­ontoen min er å inspirere andre med en sunn og variert livsstil. Målet er å fortsette som personlig trener og få jobb som fysioterap­eut så fort jeg er ferdig med utdannelse­n min i Danmark om halvannet år, understrek­er hun.

STRAMT SKJEMA

Etter å ha vaert i et forhold i fem år, forteller Elisabeth at det blir for krevende å ha kjaereste i tillegg til trening, konkurrans­er, studier og jobb.

– Døgnet har for få timer til å ha kjaereste nå. Jeg skal helst ha 10– 12 timer søvn også. Trening vil alltid vaere en veldig viktig del av livet mitt, selv om jeg nok kommer til å kutte noe ned når jeg får barn en gang, sier hun.

Hun lar seg inspirere av jevnaldren­de Pernille Stenberg, som etter å ha vunnet mange gull som styrkeløft­er nå satser mer i crossfit. Blant dem som har hjulpet Sletten med treningspr­ogram er Kristiansa­nd-bosatte Nils Kjetil Sande, som fem ganger har vunnet Norges sterkeste manntittel­en.

– Elisabeth er vanvittig godt trent og kunne sikkert gjort det kjempebra også i andre idretter med en slik grunnstyrk­e. I tillegg har hun en enorm treningsiv­er, og det må man ha for å nå toppen, sier Sande.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway