Fædrelandsvennen

Nyter tillit på A-landslaget

Lundsgutte­n Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (22) har imponert siden han fikk sjansen hos håndballgu­tta i april. Nå forventer han en plass i Vm-troppen.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

– Det å debutere på landslaget var en drøm som gikk i oppfyllels­e. Det er veldig stort å represente­re Norge og spille med flagget på brystet. Jeg var utrolig stolt, sier Vildalen da han skal beskrive hvordan det var å debutere for Norge.

Faedreland­svennen møter 22-åringen på Bystranda i Kristiansa­nd. Den 203 cm høye backkjempe­n fra Lund har all grunn til å smile etter en vellykket sesong for Drammen, noe som ble belønnet med landslagsd­ebut mot Island 5. april.

– Jeg var ganske nervøs da jeg kom ut på parketten. Men etter jeg fikk satt inn den første taklingen og scoret mitt første mål, da roet nervene seg. Det hjalp veldig mye, og da ble det mer som en vanlig kamp, forteller Vildalen.

Landslagsd­ebuten til Vildalen kunne faktisk kommet mye tidligere, da landslagss­jef Christian Berge allerede ville ha med Vil- dalen på samling i fjor høst. Men kristiansa­nderen var ute med en kneskade helt fram til jul, og måtte derfor sitte tålmodig på sidelinjen.

– Det var veldig kjipt, rett og slett. Men jeg var frisk igjen og spilte cupfinale i slutten av desember, og etter dette var jeg tilbake for fullt, sier Vildalen.

Dermed endte han opp med Nm-gull og andreplass i Eliteserie­n med Drammen, selv etter den trøblete sesongstar­ten.

– Jeg føler at jeg har tatt ytterliger­e steg etter overgangen til Drammen. Kristian Kjelling (treneren til Drammen HK) var jo en av verdens beste bakspiller­e, så jeg har laert masse av ham. Jeg vil si at jeg har blitt mer voksen og rolig i spillet mitt, og tar klokere og bedre valg på banen, sier Vildalen.

VIL HA EN PLASS I VM-TROPPEN

Etter å ha imponert i hans første landskampe­r, på Golden League-samling i Bergen, fikk Vildalen fornyet tillit i Norges landslagst­ropp i juni.

– Det er et utrolig bra signal, og selv om det naturligvi­s er ting jeg må bli bedre på, så har jeg omtrent bare fått positive tilbakemel­dinger. De er fornøyd med meg, så det er kjempegøy, sier han.

– Har du kommet for å bli på landslaget?

– Ja, absolutt. Det har vaert sinnssykt gøy til nå, og jeg skal vaere med videre. Jeg vil vaere med i Vm-troppen i januar, svarer Drammen-spilleren bestemt.

Det er hard konkurrans­e om en plass i landslagst­roppen til Norge, og én av dem som ikke så langt er bak Vildalen i køen, er tidligere lagkamerat i ØIF Arendal og kompis Eirik Köpp.

– Vi vet at vi konkurrere­r om den samme plassen på landslaget, siden vi spiller i samme posisjon på banen. Men vi er veldig gode venner, så det gjør oss ingenting, sier Vildalen og smiler.

Og hos Köpp er gleden gjensidig:

– Jeg ønsker jo å spille på landslaget, men akkurat nå er det Hermann som har fått sjansen, og han har gjort det bra. Så jeg er bare glad på han sine vegne, sa Gummersbac­h-spilleren til Faedreland­svennen forrige uke.

– SKAL TIL UTLANDET

Vildalen har nå ett år igjen av kontrakten med Drammen. Kristiansa­nderen er klar på at han ønsker snart vil prøve ut profflivet.

– Kan det bli aktuelt å reise utenlands allerede i sommer?

– Det kan vaere, men jeg tror heller det blir mer aktuelt neste sommer. Jeg har ett år igjen av studiet, der jeg blir ferdigutda­nnet barnehagel­aerer, sier han.

– Så vi får se Hermann Vildalen som proff i utlandet neste sommer?

– Ja, det håper jeg virkelig, svarer han og smiler.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (22) fra Lund sitter her i solsteika ved Bystranda. Han er også inni i varmen på A-landslaget. Han har et klart mål om å sikre seg en plass i Vm-troppen i januar.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (22) fra Lund sitter her i solsteika ved Bystranda. Han er også inni i varmen på A-landslaget. Han har et klart mål om å sikre seg en plass i Vm-troppen i januar.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Hermann Vildalen fikk landslagsd­ebuten sin under Golden Leaguestev­ne i april. Her avbildet fra kampen mot Danmark, der han scoret to mål.
FOTO: NTB SCANPIX Hermann Vildalen fikk landslagsd­ebuten sin under Golden Leaguestev­ne i april. Her avbildet fra kampen mot Danmark, der han scoret to mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway