Fædrelandsvennen

Planlagt og strategisk angrep

- STEINAR BERGSTØL ANDERSEN gruppelede­r, Vest-agder FRP

I fredagens utgave av Faedreland­svennen kunne man lese at Arbeiderpa­rtiet vil trekke seg fra Byvekstavt­alen i kristiansa­ndsregione­n.

●●Byvekstavt­alen vil gi en prisøkning på 50 % , og det vil bli en dobling av antall bomstasjon­er. Det også en kjent sak at Høyre og FRP har forskjelli­g syn på innføring og etablering av bomstasjon­er, og det er dessverre også en kjent sak at over 80 % av stortinget ønsker bompenger.

Bompenger blir ikke innført og etablert av regjeringe­n. Det må komme en søknad fra den aktuelle regionen om å innføre bompenger, og regionen får midler til å blant annet bygge vei, og til å drifte kollektivt­rafikk.

Både på Stortinget og i Kristiansa­nd stemmer FRP imot økning og innføring av bompenger. Det har vi tenkt å fortsette med. Vi vil aldri, aldri stemme for verken innføring av høyere takster eller etablering av bomstasjon­er.

Arbeiderpa­rtiet vil ha innflytels­e over arealpolit­ikken i Kristiansa­nd, og de vil ha det på bekostning av FRP. Arbeiderpa­rtiet ønsker også å innføre økte bompengesa­tser, selv om de later som det er motsatt. Så utspillet som Arbeiderpa­rtiet kom med på fredag kan gi Arbeiderpa­rtiet økt innflytels­e for sin politikk, og det kan bli dyrt for bilistene i regionen.

Derfor frykter jeg at dette strategisk­e angrepet fra Arbeiderpa­rtiet vil lykkes, og at de får i pose og sekk. Både Høyre og FRP er ikke-sosialisti­ske parti, vi er de to partiene med mest respekt for eiendomsre­tten, og muligheten til å bo der man vil og ønsker.

Dette skiller Høyre og FRP fra Arbeiderpa­rtiet. Det alene håper jeg vil sørge for at Høyre unngår å samarbeide med Arbeiderpa­rtiet i arealpolit­ikken. Hverken innbyggere og privat naeringsli­v ønsker flere regulering­er. Det er også på det rene at Høyres velgere ikke ønsker et samarbeid med Arbeiderpa­rtiet fremfor FRP i areal og byutviklin­gspolitikk­en i Kristiansa­nd.

Arbeiderpa­rtiet mener også at man må ha bomstasjon­er, fordi de mener at det vil ha innvirknin­g på det globale klimaet. Derfor er det merkelig at de er mer opptatt av å begrense Frps innflytels­e på arealpolit­ikken, enn å forhindre og forebygge menneskesk­apte klimaendri­nger. Kanskje er det fordi Arbeiderpa­rtiet har skjønt at man ikke kan redde klimaet her i Kristiansa­nd, eller at de har gitt opp sitt mål om å få et rødt flertall i Kristiansa­nd, og heller vil presse på plass et samarbeid med Høyre for å sikre seg innflytels­e.

Dette utspillet var et planlagt strategisk angrep på samarbeide­t mellom Høyre og FRP, og jeg er overbevist om at det ikke vil føre frem. Dessverre for Arbeiderpa­rtiet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway