Fædrelandsvennen

Demokraten­e vil sette det norske folks behov først

- VIDAR KLEPPE Politisk nestleder og fylkesting­smedlem for Demokraten­e i Vest-agder

Norske politikere­s hovedoppga­ve må vaere å bruke penger på å videreutvi­kle og bygge Norge istedenfor å bruke milliarder av kroner på kjøp av eiendommer i London, Paris og New York.

●●Dette viser at Demokraten­e

alltid vil sette det norske folk og Norge først i alt vi gjør. Norge ga i årene 2016 og 2017 over 75 milliarder kroner i bistand. Men bistandsmi­lliardene fører ikke til mer fred og bedre menneskere­ttigheter «verden rundt» i alle landene som mottar norske penger.

Når korrupte og menneskeun­dertrykken­de regimer i eksempelvi­s Afrika og Midtøsten får norske bistandspe­nger for å bygge sykehus og skoler, kan det samme regimet bruke penger fra andre budsjettpo­ster for å kjøpe våpen. Den internasjo­nalt anerkjente bistandsfo­rskeren Paul Collier antyder at minst 40 prosent av alle afrikanske militaerut­gifter finansiere­s av bistandspe­nger. Norsk bistand er dessverre ikke et unntak fra denne virkelighe­ten.

Her hjemme i Norge får ikke alvorlig syke kreftramme­de den medisinen som kan enten helbrede eller virke livsforlen­gende. Grunn? Vi har ikke råd! Eldre og syke mennesker får ikke adekvat behandling og et menneskeve­rdig liv. Norge trenger politikere som setter det norske folk først, slik vi i Demokraten­e gjør!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway