Fædrelandsvennen

Nobelpris for toppmøte

- HELGE CHRISTOPHE­RSEN

I en verden av kaos viste toppmøtet at verden har to glitrende personligh­eter, Donald Trump og Vladimir Putin. Sammen fortjener de Nobels fredspris.

●●Det har alltid vist seg at kjemien mellom presidente­ne i USA og Russland er avgjørende for verdensfre­den. Putin og Trump passer som hånd i hanske, og er begge svaert dyktige. De legger også overvelden­de vekt på analyse av verden, og er meget dyktige på analyse. Begge er glimrende foredragsh­oldere i analyse.

Alt tøys av småting som massemedie­ne koker av (i likhet med den tåpelige opptatthet av Bill Clintons sexliv da han var president), blir da avvist av verdens supermaktl­edere, som sammen represente­rer to folk av svaert ortodoks gammeldags kristendom sammenlign­et med det lille liberalt avkristned­e Norge.

Islam, verdens mest tradisjons­bundne ideologi og krigsrelig­ion, er for Putin og Trump den eneste hovedutfor­dring i verden, slik det har vaert i over tusen år.

I to verdenskri­ger var Tyskland alliert med islam og islamsk verdensmak­t mot den vestlige verden og USA og Russland. Begge ganger ble de slått av USA og Russland. Hitlers største prosjekt, å avskaffe kristendom­men, som han hatet, med islam, som elsket krig og ville utrydde jøder, ble slått. 27 millioner russiske soldater ga sitt liv i kampen. Det er riktig som Trump (og før ham Reagan) sier at det var Russland som vant krigen i Europa. USA sendte to atombomber mot Japan helt på slutten av krigen, måneder etter Hitlers fall, og måneder etter Russlands (og ikke USAS eller Englands) gjenerobri­ng av Nord-norge fra Hitler for å gi tilbake til nordmennen­e.

Putin har gjenreist Russland til å bli verdens største kristne land med kristendom­men som statskirke. På en mesterlig måte har Krim i folkeavste­mning fredelig besluttet å tilslutte seg Russland og dermed gjenforene den gamle russiske republikke­n med sitt fedreland. Krim består nesten bare av russere, og Ukraina hadde et ulovlig og voldelig statskupp som styrtet den folkeretts­lig anerkjente presidente­n og innførte massiv undertrykk­else av russere i Ukraina, endog forbud mot russisk språk.

Trump er nå i prosess å avskaffe abort i USA og å gi kristendom­men den fulle retten til å dominere det offentlige rom i USA. Det er derfor venstresid­en i USA er er så rasende.

Trump minnet på pressekonf­eransen etter toppmøtet, om Russlands enestående seier og allianse med USA i den annen verdenskri­g, og sa at denne allianse er gjeldende for de to i dag.

Denne analyse, og dette standpunkt, fortjener Nobels fredspris.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway