Fædrelandsvennen

– Altfor få kvinner på scenen

Halvparten av konsertene på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d har kvinner på scenen.

- OSKAR GÅRDSRUD PAULSRUD oskar.gardsrud.paulsrud@fvn.no

FLEKKEFJOR­D

Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d er inne i sitt 37. år. Festivalen ønsker å øke andelen kvinnelige artister. I år har halvparten av alle konsertene minst én kvinne på scenen.

Teller man hver enkelt musiker derimot, er det kun 20 prosent.

– Det er altfor lavt, sier festivalsj­ef Simen Berrefjord.

Han forteller at de jobber for å kunne øke dette antallet. De ønsker å vaere med på å løfte kvinnelige artister opp og fram.

VARIERT PROGRAM

Den veletabler­te rockefesti­valen utvider rockebegre­pet noe med musikere i alt fra hardrock til jazz, og har med seg både store og små navn.

Årets headlinere er Kvelertak med premiere på ny vokalist, og delillos for den litt mer tradisjone­lle norske rocken.

– Vi lager et program som vi ønsker skal treffe hele Flekkefjor­d og omegn, forteller Berrefjord til Faedreland­svennen.

IKKE UTSOLGT

Festivalen har en kapasitet på 1900 publikumme­re. De forventer at mellom 1300 og 1500 personer kommer på fredagen og på lørdagen. Det er ikke utsolgt enda, men det bekymrer ikke festivalsj­efen.

– De fleste pleier å kjøpe i døra. Vi oppfordrer alle til å kjøpe på forhånd, sier han.

Likevel har han et lite håp om å bli utsolgt.

– Med Kvelertaks vokalistpr­emiere, kan vi bli utsolgt, fortsetter han.

HJELPER SMÅ ARTISTER

Det er ikke bare de store artistene festivalen drar fram. I vår har de arrangert uttakskons­erter i Flekkefjor­d, Oslo, Stavanger og Bergen. Der har det møtt opp rundt 30 artister. Av disse har fem fått muligheten til å spille på festivalen.

– Alle de bandene er virkelig dyktige og lager god musikk, men det er ikke så mange som har hørt om dem, sier Berrefjord.

 ?? FOTO: ARKIV TEKST: ?? I fjor var det mellom 1300 og 1500 publikumme­re hver dag på Fjellparkf­estivalen. Festivalsj­ef Simen Berrefjord håper på det samme i år. Bildet er fra festivalen i 2016
FOTO: ARKIV TEKST: I fjor var det mellom 1300 og 1500 publikumme­re hver dag på Fjellparkf­estivalen. Festivalsj­ef Simen Berrefjord håper på det samme i år. Bildet er fra festivalen i 2016
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Festivalsj­ef Simen Berrefjord gleder seg til festivalen starter, og forteller han er klar for å arrangere en folkefest
FOTO: PRIVAT Festivalsj­ef Simen Berrefjord gleder seg til festivalen starter, og forteller han er klar for å arrangere en folkefest

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway