Fædrelandsvennen

Når villjenta våkner

- ROY SØBSTAD

«Wildling» er en ikke helt vellykket vri på den gamle historien om det ville barnet.

●●Anna (Bel Powley) er vokst opp i fangenskap. En mann som kaller seg «Pappa» (Brad Dourif) har holdt henne innesperre­t, gitt henne østrogenhe­mmende medisiner og skremt henne med historier om «vildlinger», udyr som spiser små barn. Når Anna omsider slipper fri – og den snille politibetj­enten Ellen (Liv Tyler) blir moren hun aldri har hatt – er det ikke bare som en fremmed i en fremmed verden, men kroppen hennes går også gjennom noen urovekkend­e endringer.

«Wildling» har en hel del til felles med Brian De Palmas klassiske Stephen King-filmatiser­ing «Carrie» (1976) og Joachim Triers «Thelma» (2017) – ikke minst i sin skildring av utenforska­p og gryende kvinnelig seksualite­t – men kommer dessverre til kort både som skrekkfilm og psykologis­k dybdestudi­um. Klisjeene hoper seg opp uten at regidebuta­nt Fritz Böhm noen gang klarer å skape ordentlig uhyggestem­ning.

Men han har i hvert fall en god hovedrolle­innehaver. I Bel Powleys skikkelse er Anna akkurat slik man tenker seg at et barn som har vokst opp på siden av sivilisasj­onen må vaere: storøyd undrende, skremmende uforutsigb­ar og helt umulig å ta øynene fra.

DRAMA/GRØSSER «Wildling» 3

USA 2018

Regi: Fritz Böhm

Skuespille­re: Bel Powley, Brad Dourif, Liv Tyler

Aldersgren­se: 15 år

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway