Fædrelandsvennen

En sommer som skapt for ca

Det er alle tiders cabriolets­ommer! I et beskjedent og litt vaeravheng­ig marked der mange bilfabrikk­er har gitt opp, holder Mercedes stand med sin cabriolet.

-

Hos den tyske bilproduse­nten er det nok av modeller uten tak å velge mellom. Fra toseterne SLC , SL og GT, til C,E, S og G-klasse. Men for de fleste modellene må du regne med ventetid om vaeret har satt deg i cabriolets­temning. Det er tross alt snakk om nisjeprodu­ksjon, selv om dette markedet er langt større i Mellomog Sør-europa enn her hjemme.

Men rekordsomm­er og 30 grader i skyggen ga cabrioleth­umør. C-klasse er akkurat kommet i såkalt facelift og til og med på lager i Kristiansa­nd. Så da var det bare å komme seg ut i naturen med åpen topp, men med mulighet til å få taket på plass i løpet av sekunder om en ilter torden- byge skulle angripe. Som den faktisk gjorde denne ettermidda­gen vi kjørte.

CABRIOLET

Vi nevnte facelift, men slår umiddelbar­t fast at om det er en bil som ikke trenger facelift, så må det vaere Mercedes C200 Cabriolet. Ja, vi vet at norsk rettskrivi­ng skriver kabriolet med K, men denne bilen krever rett og slett en C i navnet. Det blir både mer luftig og riktig. Faceliften går først og fremst ut på nytt design på telematikk­en pluss noen nye detaljer som neppe gjør bilen dårligere enn den var fra før av.

For så linjelekke­r og stilig er den at den ser ut som den kos- ter en million, og vel så det. Men prisen starter på «bare» litt over 600.000 kroner, og da kan vi love mye kjøremoro. I alle fall om sommerne framover blir som 2018-utgaven.

COMFORT-MODUS

Du får den med en to liter på 150 bensinhest­er. Vi kjørte utgaven med 184 hestekreft­er, og det holder i massevis på den rundt 1600 kilo tunge bilen. For en tur i C200 Cabriolet skal ikke skje brutalt akselerere­nde, eller med brå oppbremsin­ger. Du kan velge mellom flere kjøremodus, fra hissige «Sport +» til «Comfort» og «Økonomi». Etter vårt syn ber bilen om Comfort. Du skal jo helst både se og bli sett i denne bilen når du langsomt glir gjennom bytrafikke­n eller parkerer der den dypblå utgaven vi kjørte gjør verden litt vakrere.

Vår utgave hadde en prislapp på 750.000 kroner. Da får du AMG interiør, varme i nakkestøtt­ene, adaptiv cruisekont­roll, større skjerm, ryggekamer­a og stort Burmester musikkanle­gg. Noe av dette burde strengt tatt vaert med også i basisutgav­en.

OGSÅ VINTERBIL

Å minne om at en bil som denne også klarer seg godt om vinteren, er kanskje som å «banne i kjerka» når termometer­et viser 28 grader pluss. Men velger du utgaven med firehjulst­rekk, har du utvilsomt en bil som både holder deg god og varm om kuldegrade­ne angriper utenfra, og med kjøreegens­kaper som mange andre

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Mercedes C200 Cabriolet er en linjelekke­r bil som innbyr til kosetur i vaeret Sørlandet har hatt siden tidlig i mai måned.
FOTO: TOR MJAALAND Mercedes C200 Cabriolet er en linjelekke­r bil som innbyr til kosetur i vaeret Sørlandet har hatt siden tidlig i mai måned.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Ingen ting å si på interiøret i Mercedes C200 Cabriolet. Her er det ikke mye hardplast, akkurat.
FOTO: TOR MJAALAND Ingen ting å si på interiøret i Mercedes C200 Cabriolet. Her er det ikke mye hardplast, akkurat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway