Fædrelandsvennen

Innstilte nesten700 avganger fra april til juni

I perioden april til juni måtte SAS innstille naer 700 flyavgange­r grunnet mannskapsm­angel, ifølge ABC Nyheter.

- NTB

80 prosent av de innstilte avgangene skulle opereres av selskapets underlever­andører, ifølge ABC Nyheter.

City Jet og utflaggede SAS Ireland (SAIL), som har en seksårsavt­ale med SAS om å operere regionale ruter, sliter med en bemannings­krise.

26 piloter i SAIL sendte på forsommere­n et varselbrev til SAS der de advarte om at bemannings­byrået CAE Parc presset pilotene til å gå på akkord med sikkerhete­n, og at arbeidskon­traktene deres var elendige. Ifølge brevet har rundt halvparten av pilotene enten sluttet eller er i ferd med å slutte.

Konsekvens­en er at SAS må sette inn «egne» fly og ansatte.

Når flyavgange­r blir innstilt må passasjere­r enten vente i timevis på flyplassen, bli fraktet via andre flyplasser, eller finne seg et hotellrom. Dette erstattes av SAS om kundene følger kundetjene­stens regler.

Senest lørdag var 33 Sas-avganger innstilt, også her skulle flere opereres av underlever­andørene

– De tallene kan jeg ikke bekrefte. Men vi har det tøft om dagen. Når vi får problemer med for eksempel ett fly, så får det følgeeffek­ter, sier kommunikas­jonsdirekt­ør i SAS, Karin Nyman.

Hun påpeker at når det gjelder de rundt 700 innstillin­gene i andre kvartal, må man huske at det har vaert en ekstrem periode grunnet stor trafikk i det europeiske luftrom.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? – Når vi får problemer med for eksempel ett fly, så får det følgeeffek­ter, sier kommunikas­jonsdirekt­ør i SAS, Karin Nyman.
FOTO: NTB SCANPIX – Når vi får problemer med for eksempel ett fly, så får det følgeeffek­ter, sier kommunikas­jonsdirekt­ør i SAS, Karin Nyman.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway