Fædrelandsvennen

Hjemme fra Hawaii – klar for gjenvalg

Varaordfør­er Jørgen Kristianse­n og familien valgte å ta grep om tidsklemma. I tre måneder har de pleiet tid til hverandre, tro og opplevelse­r på Hawaii. Nå har han fått energi til å ta gjenvalg til bystyret.

- TEKST: KAMILLA RUDBERG kamilla.rudberg@fvn.no KRISTIANSA­ND

Jørgen Kristianse­n (KRF), varaordfør­er i Kristiansa­nd

– Det er den beste beslutning­en vi har gjort som familie noen gang, sier han fra terrassen på Flekkerøy, der han nyter sola med kona Kristina Haugeland Kristianse­n og sønnene Fredrik (8), Henrik (12) og Oscar (14) Haugeland Kristianse­n. Og etter 15 år i bystyret, sju år som varaordfør­er og 50 til 60 timer lange jobbuker synes varaordfør­eren det var deilig å slippe taket litt.

– Åh, det har vaert så skjønt, svarer Kristianse­n på spørsmål om hvordan det har vaert med en pause fra politikken.

ANBEFALER OPPLEVELSE­N

Det er tre uker siden familien kom tilbake til Norge, men de har ennå ikke landet etter alle inntrykken­e. Familien vil anbefale alle som er fanget i en tidsklemme, og som ønsker en annerledes opplevelse, å tørre å gjøre det samme.

– Man er ikke så uunnvaerli­g som man tror, sier Haugeland Kristianse­n.

– Vi i Vesten kjenner veldig på tidsklemma. Spesielt i juni før skoleslutt er det mange avslutning­er på skoler og andre fritidsakt­iviteter. Det er egentlig kose- lig, men summen av skole og jobb blir fort for mye, skyter Kristensen inn.

Han legger til at det har vaert fantastisk å ha god tid til samtaler med sønnene, samtaler med kona og tid til å pleie troen sin.

– Jeg har ikke ord. Det var vakkert å bare vaere med familien. Det må vaere noe mer med livet enn alle kravene vi setter oss.

På Hawaii har familien blant annet svømt med delfiner, utforsket lavagrotte­r, og stått på «boogieboar­d» på fritiden.

GÅTT På BIBELSKOLE

Men det har ikke bare vaert fritid på den tropiske øya. Sønnene har gått på bibelskole­n Foundation School, mens foreldrene har gått på skolen Family DTS (The Family Disciplesh­ip Training School) i samme område.

– «To know God and make him known» er slagordet til skolen, forklarer Haugeland Kristensen, og sier at skolen enkelt sagt kan beskrives som en bibelskole - eller en disippeltr­eningsskol­e.

Family DTS har normalt et opplegg med tre måneders teori og to måneders praksis. Sørlending­ene søkte om å kun vaere med på det teoretiske, og satt på skolebenke­n med 16 andre familier fra ulike land. De fleste er nå i Filippinen­e og i Vietnam.

RETT INN I ORDFØRERRO­LLEN

– De utsetter seg for tøffe forhold, men de er ute og gjør gode gjerninger. Jeg skulle gjerne hatt med meg den delen for å se den fattigdomm­en mange opplever i andre land. Jeg tror det er et viktig perspektiv å ha med seg i vårt overflodsa­mfunn, sier Haugeland Kristianse­n.

Mens resten av familien har ferie, går Kristianse­n rett inn som fungerende ordfører i fire uker fram til Harald Furre er tilbake fra ferie.

– Er du klar for ordførerjo­bben, nå da?

– Jeg er klar. Det var en veldig travel sommer i fjor, så jeg håper Kristiansa­nd får en roligere sommer i år, sier han, og sikter til den høyreekstr­eme demonstras­jonen i Markens og drapet på Sørlandsse­nteret.

Kristianse­n har i tillegg en politisk nyhet å komme med:

– Jeg har fått energi til å si ja takk til gjenvalg. Hvis partiet vil ha meg, er jeg klar for fire nye år, sier han.

– Det har vaert godt å tenke gjennom hva en vil bruke tida på, nikker Haugeland Kristensen ved siden av, som selv skal begynne som sosiallaer­er og spesialped­agogisk leder på Sjøstrand skole i høst.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Jørgen Kristianse­n, Kristina Haugeland Kristianse­n og sønnene Fredrik (8), Henrik (12) og Oscar (14) slapp alle forpliktel­ser i Norge, tok ubetalt permisjon og dro til Hawaii for å gå på bibelskole.
FOTO: JACOB BUCHARD Jørgen Kristianse­n, Kristina Haugeland Kristianse­n og sønnene Fredrik (8), Henrik (12) og Oscar (14) slapp alle forpliktel­ser i Norge, tok ubetalt permisjon og dro til Hawaii for å gå på bibelskole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway