Fædrelandsvennen

Forventer flere nye spillere

Ole Gustav Gjekstad håper å ha to-tre nye spillere klar før sesongen kastes i gang i slutten av august.

- Ole Gustav Gjekstad, Vipers-trener

Gjekstad ledet mandag kveld sin første Vipers-trening etter sommerferi­en. Og det var en ivrig og humørfylt spillergru­ppe som møtte opp i Aquarama.

– Det er godt å komme i gang etter ferien. Jentene respondere­r bra på trening til nye ideer, i tillegg til at de jobber knallhardt. Det ser bra ut, sier en fornøyd Gjekstad til Faedreland­svennen.

Det er nesten nøyaktig en måned til sesongen kastes i gang, når Vipers møter Kragerø borte i andre runde i cupen. En og en halv uke senere er det duket for serieåpnin­g hjemme mot Fredriksta­d. Gjekstad forteller hva som blir hovedfokus på trening før sesongstar­t.

– Vi har mange sprudlende håndballsp­illere, men det viktigste for meg er å bygge et godt fundament i gruppa. I håndball tenker de fleste mest på den som kan skyte ballen hardt i mål, men det å ta et godt løp tilbake i forsvar og kaste seg etter en returball verdsetter jeg like mye. De elementaer­e og enkle tingene skal vi aldri slurve med. Hvis vi klarer å unngå det hver kamp, onsdag og søndag, uansett hvem vi spiller mot, vil det skape en kultur og karakter i laget, sier han, og legger til:

– Samtidig skal vi ha en oppkjøring som blir mer fartsfylt og intens fram til sesongen naermer seg. Vi skal som lag orke å løpe utpå parketten i 60 minutter. Det er mye å jobbe med, men vi skal vaere klare til sesongstar­t.

MØTER INGEN NORSKE LAG

6. august reiser Vipers-jentene til Ungarn, der de to dager senere spiller sin første treningska­mp for sesongen.

– Vi skal antakeligv­is spille tre kamper der nede mot ungarsk motstand. Etter det skal vi møte danske lag her hjemme, før vi skal spille mot noen guttelag etter det. Så vi skal ikke delta i noen cuper, og vi møter da ingen norske damelag i oppkjøring­en, forklarer Gjekstad.

– Hva er baktanken med det? – Jeg synes det er ålreit å møte utenlands motstand. Det kan bli et fint avbrekk. I tillegg holder de utenlandsk­e lagene et høyt nivå, svarer treneren.

FLERE NYE SPILLERE

Siden forrige sesong har Vipers allerede hentet inn fire nye spillere; Silje Waade og Hanna Yttereng, samt Stabaek-talentene Josefine Intelhus og Henny Reistad.

– Jeg er veldig tilfreds med spil- lerne jeg har i troppen. Men erfaring viser at den stallen vi har nå vil vaere litt sårbar med tanke på alle kampene vi skal spille. For skader vil dukke opp, sier han.

– Kan publikum forvente flere forsterkni­nger før sesongen kastes i gang?

– Ja, det er ganske sikkert at det vil komme inn to-tre spillere til før sesongstar­t.

– Hvilke posisjoner tenker ser dere etter?

– Det er flere posisjoner, sier han lurt og ler.

– LAERT MYE AV GJEKSTAD

Bakspiller Emilie Hegh Arntzen gleder seg også over å endelig vaere i gang med sesongoppk­jøringen.

– Det er deilig å komme tilbake i Aquarama og vaere i gang. Nå handler det om å inkludere de nye spillerne i gruppa, og fokusere på samspill, sier 24-åringen, som også skryter av Gjekstad:

– Han virker allerede som en flott trener. Han gjør deg obs på ting man kanskje ikke tenker over, og gir meg konkrete tilbakemel­dinger på hva man kan gjøre bedre. Det liker jeg, sier hun.

Høyreving Malin Aune er også full av lovord om sin nye sjef.

– Jeg føler at jeg har laert masse allerede. Han er jo en tidligere kantspille­r, med en veldig suksessful­l karriere, så jeg tror jeg og de andre kantene på laget kan nyte godt av det. Allerede første uka var det nye ting jeg laerte, og det passer bra siden jeg elsker ny input, sier hun.

– VIL HEVDE OSS I CL

I fjor tok Vipers tre av tre mulige trofeer i Norge (serie, sluttspill og NM). Gjekstad spår likevel tøff konkurrans­e fra de norske lagene denne sesongen.

– Det ser ut til at både Storhamar og Larvik får et godt lag. Så ansatte jo Molde nettopp Helle Thompson, som er en veldig profilert trener. Det er bra for norsk håndball, samtidig som det er gøy at det skjer noe på vestlandet også, og legger til:

– Men vi har jo naturligvi­s som mål å vaere best i Norge, samt å gå videre fra gruppespil­let i Champions League. Det blir tøft, men det må vi sikte oss inn på.

Vipers røk som kjent ut i gruppespil­let i fjorårets utgave av Champions League. Nå vil de bruke forrige sesongs erfaring til å hevde seg i turneringe­n.

– Vi var litt urutinerte i fjor. Men vi vil bruke vår og Ole Gustavs tidligere erfaring i turneringe­n denne sesongen. Vi ønsker absolutt å hevde oss i Champions League, sier Aune.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var fornøyd etter sin første trening sammen med spillerne etter sommerferi­en mandag.
FOTO: HENRIK GILL Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var fornøyd etter sin første trening sammen med spillerne etter sommerferi­en mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway