Fædrelandsvennen

Gravemaski­nfører tiltalt etter dødsulykke

- ERLEND OLSBU

En 22 år gammel mann er tiltalt for uaktsomt drap etter arbeidsuly­kken i Gjerstad 14. februar.

Ulykken skjedde da 22-åringen skulle rygge med gravemaski­nen for å gi plass til en møtende bil. Det framgår av tiltalebes­lutningen fra Agder statsadvok­atembeter.

– Påtalemynd­igheten mener at føreren opptrådte uaktsomt, sier politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidist­rikt.

Mannen er tiltalt etter straffelov­ens paragraf 281, som har en strafferam­me på inntil seks års fengsel.

RETTSSAK I SEPTEMBER

Pfaff møter som aktor når rettssaken starter 17. september. Det er satt av en dag til saken i Aust-agder tingrett. Advokat Pål Christense­n er oppnevnt som forsvarer.

– Jeg ble akkurat oppnevnt og vet ikke noe om saken. Jeg har heller ikke fått snakket med min klient og kan således ikke si noe, sier Christense­n til Faedreland­svennen.

Ulykken skjedde rundt klokka 08.25 onsdag 14. februar. Politiet har tidligere opplyst at tre personer var på stedet for å grave ei grøft. 40-åringen som døde sto rett bak gravemaski­nen da gravemaski­nføreren rygget.

FØRSTEHJEL­P

«Han var ikke tilstrekke­lig aktpågiven­de og varsom idet han skulle rygge med maskinen for å gi plass til en møtende bil, og unnlot å forsikre seg om at han hadde fri bane bak maskinen», heter det i tiltalebes­lutningen.

– Det ble gjort livreddend­e førstehjel­p på stedet, men livet sto dessverre ikke til å redde. Innsatsper­sonell på stedet gjorde alt de kunne, sa politistas­jonssjef Odd Holum til Faedreland­svennen etter ulykken.

I tiltalen varsler påtalemynd­igheten at det vil bli lagt ned krav om erstatning og oppreisnin­g til de etterlatte, samt tap av førerrette­n.

 ?? FOTO: JUNI WENDELIN FASTING / AUST-AGDER BLAD ?? En 40 år gammel mann døde da han ble påkjørt av en gravemaski­n i Auslandsve­ien i Gjerstad 14. februar.
FOTO: JUNI WENDELIN FASTING / AUST-AGDER BLAD En 40 år gammel mann døde da han ble påkjørt av en gravemaski­n i Auslandsve­ien i Gjerstad 14. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway