Fædrelandsvennen

Unge voksne velger Netflix

- NTB

En ny undersøkel­se viser at unge voksne liker Netflix best når de skal velge blant tvtilbuden­e.

Det går fram av en undersøkel­se gjort av Ipsos for Dagbladet blant unge voksne i alderen 18-39.

«I aldersgrup­pa 18–29 år, oppgir 43 prosent at strømmegig­anten har et tv-tilbud som passer best til deres seervaner. Tilsvarend­e tall for NRK er åtte prosent», heter det i Dagbladets artikkel.

Videre fremgår det at blant folk i alderen 30–39 er det 37 prosent som oppgir Netflix som sin favoritt, mens 21 prosent oppgir NRK.

Tv-sjef Arne Helsingen i NRK sier til avisen at Netflix har en så stor katalog når det kommer til drama og filmer at det er vanskelig å konkurrere med dem. Men han understrek­er at NRK ikke akter å overlate all dramaprodu­ksjonen til konkurrent­en.

– Jeg mener at drama som er naer vår virkelighe­t forteller vår historie og engasjerer folk i Norge, slår han fast – og nevner «Skam» og «Heimebane» som to eksempler.

NRK kan videre trøste seg med at i den eldste aldersgrup­pa, 60–99 år, så velger hele 64 prosent NRK sitt tilbud mens bare to prosent holder en knapp på Netflix.

Og ser vi alle aldersgrup­per under ett så trekker NRK det lengste strået. 36 prosent foretrekke­r NRK mens 21 prosent svarer at Netflix er kanalen de foretrekke­r.

 ?? FOTO: NETFLIX ?? Matt Smith og Claire Foy i populaere «The Crown.»
FOTO: NETFLIX Matt Smith og Claire Foy i populaere «The Crown.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway