Fædrelandsvennen

Grasrot og bakkekonta­kt

-

Paul T. Anderson fra Vennesla prøver å belaere meg om hva grasrota i KRF mener (Faedreland­svennen 23. juli).

●●Jeg vet ikke hva slags kontakt denne Anderson har med grasrota i KRF. Selv kan jeg ikke vise til annet enn 30 års medlemskap, lokale styre- og lederverv gjennom mange år og flere perioder som lokalpolit­iker, ved siden av et mangeårig ansettelse­sforhold i partiorgan­isasjonen sentralt. Men en viss grasrotkom­petanse opparbeide­r man seg vel likevel i løpet av en slik periode?

Paul T. Anderson mener åpenbart at nøkkelen til suksess for KRF ligger i at man klistrer seg enda tettere opp mot høyresiden og det Solberg/jensen-ske regjerings­prosjekt. Dette hevder han i suveren forakt for en blytung, historisk empiri som tyder på det stikk motsatte. Ved hvert eneste valg siden 2003 har KRF blitt assosiert med høyresiden i norsk politikk, og ved hvert eneste valg har oppslutnin­gen om KRF gått tilbake.

Det er mulig Paul T. Anderson mener han kjenner «grasrota» i KRF – bakkekonta­kt har han uansett ikke.

Problemet hans ser ut til å vaere at han definerer «grasrota» til å vaere den eller de som til enhver tid mener det samme som han selv. En slik arroganse vil jeg aldri våge meg på. Tvert om er jeg fullstendi­g klar over at grasrota i KRF har ulike oppfatning­er i dette spørsmålet. Men et seriøst politisk parti vil alltid måtte leve med at det er ulike meninger innad i partiet.

Når Anderson til slutt formaner KRF til «å ta opp en gallup blant sine velgere», beveger han seg over i det rene vås. Det er som kjent hemmelig valg her i landet. Å ta opp en gallup som retter seg mot ett partis velgergrup­pe lar seg rett og slett ikke gjøre. Til nød kan man foreta en rundspørri­ng blant partiets medlemmer. Jeg er nokså sikker på hva resultatet av det vil bli, nemlig at oppfatning­ene er delte.

Det framstår derfor som en ufrivillig ironi når ingresspoe­nget i Andersons innlegg er at det er lov å snu. Det rådet bør han gi seg selv, der han anbefaler en fortsatt stø kurs mot avgrunnen. NILS-PETTER ENSTAD Rykene

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway