Fædrelandsvennen

Ønsker Faedreland­svennen atomkrig?

- PER M. MATHISEN

Trump og Putin, lederne for verdens to største atommakter, har hatt samtaler og uttaler etter møtet at dette kan vaere starten på en mer forsonende og konstrukti­v relasjon mellom de to landene. Man skulle tro dette var positivt, både for Norge og for resten av verden.

●●Men det synes ikke Faedreland­svennen. På lederplass 18.7. skriver avisa at pressekonf­eransen etter møtet «ble en sjokkerend­e forestilli­ng». Og videre: «Hvis Vladimir Putin har et ønske om å destabilis­ere vestlige demokratie­r, så har han kommet et godt stykke videre med det arbeidet på få dager». Avisa mener at en tilnaermin­g mellom USA og Russland er en trussel mot våre vestlige demokratie­r, internasjo­nalt samarbeid, handelsavt­aler og allianser (NATO?).

Det militaere styrkeforh­oldet mellom Russland og NATO er som mellom David og Goliat. Russland har et militaerbu­dsjett på 8 % av Nato-landenes og kan umulig represente­re noen trussel. Det er rett og slett for dumt å tro at Russland vil ønske eller vaere i stand til å gjennomfør­e et suksessrik­t angrep mot Vesten. Kun på ett område er Russland noenlunde likeverdig militaert med NATO, og det er i mengden atomvåpen. I en presset situasjon vil atomvåpen vaere Russlands eneste reelle alternativ.

Faedreland­svennen fremmer ikke fred og sikkerhet med sine synspunkte­r. Forut for første verdenskri­g var det en hodeløs krigsretor­ikk i de store media. Det ser dessverre ikke ut at man har tatt noen som helst laerdom. Det er veldig skremmende. Atomkrig kan bli konsekvens­en.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway