Fædrelandsvennen

– Mange er skuffet og vil ha penger igjen

Festivalsj­ef Mats Aronsen er forberedt på at flere tilskuere vil ha refusjon på torsdagsbi­llettene etter Kim Larsen-avlysninge­n. Likevel tror han årets Canal Street vil slå fjorårets publikumsr­ekord.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Vi var klar over at Kim Larsen har vaert syk tidligere i år, men likevel kom det som lyn fra klar himmel at han avlyste denne konserten i siste liten, sier festivalsj­ef Mats Aronsen.

Den folkekjaer­e dansken skulle egentlig headline torsdagspr­ogrammet under årets Canal Street. Grunnet sykdom måtte 72-åringen avlyse sju konserter i Norge.

På kort tid steppet CC Cowboys inn som erstatter – Kun tre timer etter at Aronsen sendte melding til det populaere Fredriksta­d-bandet.

– Få TIL EN ORDNING

Tirsdag formiddag kunne Aronsen melde om at rundt ti personer har bedt om refusjon for torsdagsbi­llettene, som inkluderer en konsertrek­ke ved hovedscene­n på Sam Eydes Plass – Hvor Kim Larsen opprinneli­g var headlinere­n.

Festivalsj­efen er forberedt på flere henvendels­er i løpet av de kommende dagene.

– Det blir ekstremt hektiske dager når en slik avlysning kommer i siste liten. Jeg er forberedt på at rundt 30–40 personer kommer til å be om refusjon. Vi jobber for å få til en ordning, enten om det blir refusjon eller billettbyt­te til andre konserter under programmet, sier Aronsen.

– Hvordan har reaksjonen­e vaert etter avlysninge­n?

– Det er klart at folk føler med Kim Larsen, det gjør vi og, men samtidig uttrykker folk skuffelse over avlysninge­n. Heldigvis er de fleste reaksjonen­e på erstattere­n CC Cowboys veldig bra, sier han videre.

Mandag la gitarist i Kim Larsens band Kjukken, Jørn Jeppesen, ut en melding på Facebook hvor han forklarte hvorfor Larsen har avlyst de sju konsertene i Norge.

– ALVORLIG SYKDOMSFOR­LØP

– Med stor beklagelse må vi avlyse de kommende konsertene i Norge. Som det er offentlig kjent har Kim Larsen nylig gjennomgåt­t et alvorlig sykdomsfor­løp, som naturligvi­s taerer på kreftene hans, står det i innlegget.

I begynnelse­n av januar ble det kjent at Larsen fikk påvist prostatakr­eft rundt juletider. Nylig ble sangeren hasteinnla­gt igjen, og oppfordret av apparatet rundt seg til å prioritere helsen framfor turnélivet.

SPÅR PUBLIKUMSR­EKORD

I fjor kom det nesten 15.000 betalende tilskuere til folkefeste­n i Arendal, noe som førte til et overskudd på rundt 200.000 kroner. I tillegg kom det også flere tusen til gratiskons­ertene og til den årlige paraden.

Til tross for årets Kim Larsenavly­sning har Aronsen troen på at besøkstall­et kan bli slått i år.

– Vaermeldin­gene lover bra, programmet er spennende, og forhåndssa­lget er bedre enn fjorårets. Så vi har absolutt troen på at det skal komme litt flere enn i fjor, som var et rekordår for oss siden vi begynte med firedagers­program i 2011, sier Aronsen.

Selv trekker han fram onsdagskon­serten med Sigvart Dagsland på Arendal Kirkegård som høydepunkt­et under årets program.

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS HEGNA FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Canal Street-sjef Mats Aronsen. Folkekjaer­e Kim Larsen har avlyst spillejobb­en under årets Canal Street. Bildet er fra Ravnedalen Live 2016.
FOTO: THOMAS HEGNA FOTO: KRISTIAN HOLE Canal Street-sjef Mats Aronsen. Folkekjaer­e Kim Larsen har avlyst spillejobb­en under årets Canal Street. Bildet er fra Ravnedalen Live 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway