Fædrelandsvennen

Southern Discomfort slipper årets program

- KRISTIAN HOLE

Metallfest­ivalen Southern Discomfort arrangeres for 16. gang i september. Denne uka slapp de årets program.

– Vi har booket det vi mener er et variert utvalg innenfor metallsjan­geren, sier Lena Moen, booking og presseansv­arlig for metallfest­ivalen Southern Discomfort.

Som vanlig blir Kick Scene hovedbasen til festivalen, som går av stabelen 7. og 8. september i Kristiansa­nd.

Tidligere har festivalen­s klubbscene vaert på Onkel Aksel, som nå er nedlagt. Valget falt derfor på Rikard Klunglands nyåpnede restaurant og scene, Tolv Bord, som ligger i Dronningen­s gate.

– Stedet skal vaere upretensiø­st, rocka og folkelig. Her skal det spilles alt fra 60-tallsrock til ekstrem-metall, sa Klungland til Faedreland­svennen før åpningen i forrige uke.

HØYDEPUNKT­ER

Southern Discomfort er en av byens mest lengstleve­nde festivaler, og arrangeres for 16. gang i høst. Den holdes primaert i live av kulturstøt­te fra både Kulturråde­t, Kristiansa­nd kommune og Vest-agder fylkeskomm­une.

– Støtten er helt avgjørende for at festivalen skal overleve. Det er veldig fint at breddekult­ur også blir prioritert, sier Moen.

– Hvordan var besøkstall­ene i fjor?

– I fjor kom det 600 publikumme­re fordelt utover de to festivalda­gene. Så vi skulle gjerne hatt høyere besøkstall for å si det sånn. Det er varierende trykk fra år til år, men metallmilj­øet var generelt større i Kristiansa­nd før. Likevel opplever vi god interesse fra folk når vi slipper programmet hvert år.

– Er det noen høydepunkt­er på årets program som du vil trekke fram?

– I tillegg til det trønderske trashmetal­l-bandet MANIFEST, er vi fornøyde med å ha Candlemass tilbake på plakaten igjen. Carach Angren har vi prøvd å booke før, men logistikke­n har ikke klaffet helt. I år falt heldigvis brikkene på plass, sier Moen avslutning­svis.

DISSE SKAL SPILLE:

●●Candlemass

●●Carach Angren

●●Myrkskog

●●Communic

●●Profane Burial

●●Horizon Ablaze

●●Vorbid

●●Fear Theories

●●Manifest

●●Shakma

 ?? FOTO: LASSE OSTERVOLD ?? Trondheims­gruppa Manifest returnerer til årets Southern Discomfort-festival i Kristiansa­nd. De spilte også under festivalen i 2010.
FOTO: LASSE OSTERVOLD Trondheims­gruppa Manifest returnerer til årets Southern Discomfort-festival i Kristiansa­nd. De spilte også under festivalen i 2010.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Communic har spilt på Southern Discomfort før. Her ser vokalist og gitarist Oddleiv Stensland (t.v.) og bassist Erik Mortensen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Communic har spilt på Southern Discomfort før. Her ser vokalist og gitarist Oddleiv Stensland (t.v.) og bassist Erik Mortensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway