Fædrelandsvennen

Nå starter hardkjøret foran høstsesong­en

Start er tilbake på treningsfe­ltet etter ferie. Det blir ingen dans på roser.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Om snaue to uker venter Brann i Bergen, og det skal jobbes hardt inn mot høstens første kamp.

– Det tar litt tid å komme inn i det igjen. Vi starter på et litt lavere nivå nå i starten, og så bygger vi det opp ved å gjøre det litt mer intenst for hver dag som går, sier Kjetil Rekdal etter den andre økten etter ferien.

Start er akkurat ferdig med en økt på rundt to timer på Sparebanke­n Sør Arena, men Rekdal lover at det blir hardere.

– For å si det slik; i slutten av denne uka, og starten av neste blir det ganske røft. Da er vi midt i oppbygging­a, før vi skal bremse inn mot Brann-kampen, sier Rekdal.

– Utenom det fysiske blir ikke treningen annerledes enn før ferien. Vi skal ha fokus på strukturen, både offensivt og defensivt.

– Vi legger opp til en aggressiv spillestil, og da er det viktig at vi har god løpskapasi­tet. Her har vi mye unge gutter, og de tåler å trene mye, forsikrer Rekdal.

LOWE FORTSATT IKKE TILBAKE

På treningen tirsdag manglet det noen spillere. Kasper Skaanes har blitt syk, Espen Børufsen har fått en trøkk i ankelen, Tobias Christense­n er fortsatt på landslagso­ppdrag, og Lowe er fortsatt i USA.

– Damion skal bli pappa, så han kommer så fort fødselen er overstått. Han trener med et Mls-lag, uten at jeg husker hvilket. Afeez kom hjem fra U20-landskamp like før treningen tirsdag, og Tobias spiller landskamp på torsdag, forklarer Rekdal.

TANDBERG BLIR VIKTIG

Morten Tandberg hadde tirsdag sin første dag på jobb i Start. Den nye assistentt­reneren til Rekdal skal i utgangspun­ktet ikke vaere med på kampene i helgene denne høsten, men er med som Rekdals naermeste.

– Tandberg blir naturlig nok min naermeste, men Priest og Hardarson kommer til å beholde de fleste rollene som de allerede har. Tandberg er her først og fremst for min egen del, slik at jeg får mer tid til hver og enkelt på feltet, forklarer Rekdal, som også kan fortelle at det har vaert en plan å få inn Tandberg hele tiden.

– Ja, det har vaert i tankene mine hele tiden, og når vi fikk det på plass var jeg veldig fornøyd med det, forteller Rekdal om Tandberg som vil passe godt inn i den unge spillergru­ppa.

– Han er veldig flink med individer, og så er han flink med unge

spillere. Det så man i Vålerenga, og her er det talent i fleng, så da er det bra at vi har nok kapasitet til å følge de opp store deler av døgnet, forklarer Rekdal om sin nye assistent.

START FRISTET MER

Morten Tandberg var veldig aktuell for trenerverv­et i Arendal, men da det ble meldt at han var klar for Arendal, da satt han og forhandlet om kontrakt med Start.

– Jeg var på vei inn i møte med Rekdal og Tor-kristian da Budstikka ringte meg, og da valgte jeg å ikke svare. Etter møtet sto det at jeg var klar for Arendal, uten at jeg helt forsto hvorfor. Jeg var i samtaler med Arendal, samtidig som jeg var i samtaler med Start, men jeg var aldri klar, sier Tandberg, som også kan forklare hvorfor han valgte Start.

– Det å ta Arendal fra 2. til 1. divisjon, det får ikke jeg noen stor motivasjon av, for det har jeg gjort før (med Baerum). Skulle det vaere interessan­t måtte det vaert ei Ranheim-greie, å gå hele veien til Eliteserie­n. Jeg synes i stedet at prosjektet her i Start er spennende, med spillergru­ppa og Kjetil, så da jeg summerte opp var Start det mest interessan­te, forteller den nye assistentt­reneren.

Grunnen til at Tandberg og Rekdal avventet ansettelse­n var at alt støyet skulle legge seg.

– Det skjedde så mye her, både med Dempsey ut, og det var snakk om at det var litt mye omveltning­er i Start. Så da fant vi ut at det var best å avvente litt, sier Tandberg som forsto lite da det ble meldt at han var klar for Arendal.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Start-spillerne står her rundt Starts nye assistentt­rener, Morten Tandberg. Han og hovedtrene­r Kjetil Rekdal har et mål om å få spillerne i toppform før en spennende høstsesong.
FOTO: JACOB BUCHARD Start-spillerne står her rundt Starts nye assistentt­rener, Morten Tandberg. Han og hovedtrene­r Kjetil Rekdal har et mål om å få spillerne i toppform før en spennende høstsesong.
 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Assistentt­rener Morten Tandberg hadde tirsdag sin første trening på Sparebanke­n Sør Arena.
FOTO: JACOB BUCHARD Assistentt­rener Morten Tandberg hadde tirsdag sin første trening på Sparebanke­n Sør Arena.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Kjetil Rekdal smiler lurt når han snakker om hardkjøret Start-spillerne skal gjennom.
FOTO: JACOB BUCHARD Kjetil Rekdal smiler lurt når han snakker om hardkjøret Start-spillerne skal gjennom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway