Fædrelandsvennen

Ruset kvinne i bil røykte, tekstet – og kolliderte

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Kvinnen kjøret bil i alkoholpåv­irket tilstand, røykte og leste tekstmeldi­nger på mobilen da hun kolliderte med to andre biler. Nå må hun i fengsel.

Det var 22. mai ved Temse i Grimstad at kollisjone­n skjedde.

Dommen fra Aust-agder tingrett slår fast at kvinnen var alkoholpåv­irket da hun kjørte bilen på vei mot Lillesand. Hun har forklart at hun så på en tekstmeldi­ng på mobilen mens hun kjørte, noe som førte til at bilen kom over i motsatt kjørefelt.

Der traff den to andre biler. En Tesla ble truffet i bakenden, deretter en Volkswagen Caddy.

Kvinnen har forklart at hun kjørte i rundt 70 kilometer i timen. Vitner har forklart at de så kvinnen kaste ut en sigarett av vinduet rett før ulykken inntraff.

STORE SKADER

Personene som befant seg i de andre bilene hadde smerter i hode, nakke og rygg etter kollisjone­n. Den ene sjåføren var sykmeldt fra jobb i flere uker. Kjøretøyen­e fikk også store skader.

Kvinnen har gitt en uforbehold­en tilståelse.

En utåndingsp­røve kort tid etter ulykken, hadde verdier som tilsvarer en blodalkoho­lpromille på 1,76.

«Den omstendigh­et at siktede hadde sin oppmerksom­het på andre aktivitete­r enn kjøringen, på trafikkert vei, med møtende trafikk og i relativt høy hastighet, er klart straffeskj­erpende», heter det i dommen.

GRAVERENDE

Kvinnen hadde kjørt cirka ti kilometer da ulykken inntraff. På bilen var det helt nedslitte piggdekk.

Store skader på kjøretøyen­e, samt at to andre sjåfører fikk fysiske plager, er også trukket fram som straffeskj­erpende.

Kvinnens uforbehold­ne tilståelse er vektlagt i formildend­e retning.

Påtalemynd­igheten hadde lagt ned påstand om 26 dagers fengsel, tillegg til bot og tap av førerrett.

Retten mente straffefor­slaget var satt noe lavt, og kom fram til en fengselsst­raff på 30 dager. Kvinnen er også dømt til å betale en bot 25.000 kroner, samt tap av førerrette­n i tre år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway