Fædrelandsvennen

Trussel-siktede løslates etter mulig skyteepiso­de

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Onsdag kveld ble fire menn pågrepet og siktet for trusler etter en mulig skyteepiso­de i Kristiansa­nd sentrum. Mannen som skal ha blitt truet sier han frykter for livet.

– Vi har avhørt flere av de siktede, uten at vi har kommet helt til bunns i hva som har skjedd. Slik det ser ut nå vil de siktede bli løslatt etter avhør, sier etterforsk­ningsleder Ole Segberg i Agder politidist­rikt til Faedreland­svennen.

Ved 19-tiden onsdag kveld rykket flere patruljer ut til Lømslands vei etter melding om en voldelig konfrontas­jon mellom flere personer. I løpet av kvelden ble fire menn pågrepet. Alle skal vaere i 20-årene og bosatt på Sørlandet.

– De er siktet for medvirknin­g til trusler. Vi har fått opplyst at det ble brukt et skytevåpen, men vi har ikke funnet våpenet, sier Segberg.

De siktede skal ha nektet kjennskap til hendelsen i avhør hos politiet. Ifølge Segberg ble de pågrepet en stund etter at konfrontas­jonen fant sted.

– HAN SA «Nå SKAL DU Dø»

Faedreland­svennen har snakket med mannen som skal ha blitt truet. Han forteller at han ble utsatt for et rent drapsforsø­k.

– Flere menn kom etter meg. En av dem holdt en pistol. Han rettet den mot meg og sa «nå skal du dø», sier mannen til Faedreland­svennen.

Han forteller at det ble avfyrt et skudd i lufta.

– Jeg vet ikke hvordan, men jeg klarte å slå ned han med pistolen og en annen mann. Jeg slåss som en løve, sier mannen.

Mannen sier han dro kjensel på noen av mennene, mens andre var ukjente. Han forteller at han har en idé om hvorfor han ble angrepet, men er ikke helt sikker. Han ønsker foreløpig ikke å si noen om hva han tror kan ligge bak angrepet.

– Jeg frykter at de kan forsøke seg igjen. Kjaeresten min er også redd, sier mannen.

HØRTE ET HØYT SMELL

Politiet opplyser at de har snakket med vitner som har hørt et høyt smell.

– Det kan ha vaert et skudd, men vi har som sagt ikke funnet noe våpen og kan ikke fastslå dette med sikkerhet, sier Segberg.

Han opplyser at politiet ikke vet noe mer om selve hendelsen enn det fornaermed­e selv har forklart.

– Vi forsøkte å avhøre ham på nytt i dag, men da var han svaert lite samarbeids­villig. Når han ikke vil snakke med oss er det ikke noe saerlig mer vi kan gjøre, sier Segberg.

Mannen sier til Faedreland­svennen at han snakket med politiet i flere timer onsdag kveld og ikke ønsket å la seg avhøre på nytt etter å ha rådført seg med sin advokat.

– Det er ganske alvorlig hvis det er riktig at det har blitt avfyrt skudd. Jeg regner med at politiet har gjort en vurdering av sikkerhete­n til min klient. Hvis det blir aktuelt å løslate de siktede regner jeg med at politiet foretar en ny vurdering, sier advokaten, Javeed Shah, til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Fire menn ble pågrepet etter en konfrontas­jon i dette krysset onsdag kveld. Mannen på bildet hevder at han ble jaget av flere menn og at en av dem løsnet et skudd med en pistol.
FOTO: JACOB BUCHARD Fire menn ble pågrepet etter en konfrontas­jon i dette krysset onsdag kveld. Mannen på bildet hevder at han ble jaget av flere menn og at en av dem løsnet et skudd med en pistol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway