Fædrelandsvennen

Økte inntekter og overskudd

- NTB

Equinor endte med et resultat før skatt på 3,52 milliarder dollar i andre kvartal. Det er 230 millioner mer enn i samme periode i fjor.

Overskudde­t tilsvarer rundt 28,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

Inntektene til det delstatlig­e oljeselska­pet – som på denne tiden i fjor fortsatt het Statoil – økte med 3,2 milliarder dollar til 18,07 milliarder, viser kvartalsta­llene som ble lagt fram torsdag morgen.

HØYERE PRISER

– Vi skaper verdi ved høyere priser, og leverer solide resultater og kontantstr­øm fra driften. Dette kvartalet leverer vi meget sterke resultater fra vår internasjo­nale virksomhet, mens nye felt, økt vedlikehol­d og en del kvartalssp­esifikke elementer bidrar til noe høyere kostnader på norsk sokkel, sier konsernsje­f Eldar Saetre i en pressemeld­ing.

KOSTNADSFO­KUS

– Dette understrek­er viktighete­n av fortsatt kostnadsfo­kus i hele organisasj­onen. Vi er i rute for å levere på vår guiding til kapitalmar­kedet. Driftsresu­ltatet ble forbedret med nesten 600 millioner dollar, sammenlign­et med andre kvartal 2017. I år ga driften et overskudd på 3,84 milliarder dollar.

Det er foreslått å oppretthol­de utbyttet på 0,23 dollar per aksje for andre kvartal. Utbetaling­en vil skje i november, og det er også da selskapet vil kunngjøre hva utbyttet blir i norske kroner.

Det er det beste justerte resultatet i andre kvartal selskapet har hatt siden 2014, like før oljeprisen falt og sendte naeringen ut i en dyp nedtur.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Konsernsje­f i Statoil, Eldar Saetre, presentert­e selskapets resultat for 1. kvartal 2018 i går.
FOTO: NTB SCANPIX Konsernsje­f i Statoil, Eldar Saetre, presentert­e selskapets resultat for 1. kvartal 2018 i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway