Fædrelandsvennen

Roertalent sikter seg inn på OL i Tokyo

- ANDREAS HOPEN

Oda Madland Aagesen er på plass i Polen for å konkurrere i U23-VM i roing. Nå jakter hun semifinale, og på sikt OL i Tokyo 2020.

Onsdag begynte U23-VM, og i kvalifiser­ingsheatet var Randesund-jenta Oda Madland Aagesen på plass i sin singlescul­ler. De to beste fra hvert heat gikk direkte til semifinale, men det ville seg ikke helt for 22-åringen som til daglig bor i Oslo.

– Nå er første dag over, og jeg kom som nummer fire, så da er det i gang i morgen igjen med oppsamling­sheat, sier ungjenta som skal i gang med sitt neste heat fredag kl. 10.25.

– Målet er først og fremst å levere mine beste løp, og så har jeg et mål om topp 12, og for å klare det må jeg komme meg videre til semifinale­n, sier 22-åringen som har satt seg et ambisiøst mål etter U23-VM.

For i 2020 er det olympiske leker i Tokyo, og de lekene har Randesund-jenta et lite håp om å komme seg til.

– Det er et vanskelig mål, men det er viktig å sette seg mål som man må jobbe hardt mot. Det blir ikke enkelt, men selvsagt har jeg troen, sier roeren fryktløs.

Det er likevel langt fram dit, og Aagesen, som konkurrere­r i sitt andre U23VM er klar på hva som må forbedres.

– Det må gjøres en god jobb både fysisk og teknisk. Det hjelper ikke bare å bli bedre på det ene. Samspillet mellom god fysikk og bra teknikk er utrolig viktig i denne idretten, avslutter 22-åringen.

 ?? FOTO: ESTELA RE-MA ?? Oda Madland Aagesen bor til vanlig i Oslo der hun satser på roing.
FOTO: ESTELA RE-MA Oda Madland Aagesen bor til vanlig i Oslo der hun satser på roing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway