Fædrelandsvennen

SAS innrømmer å ha solgt for mange billetter

-

SAS sliter med bemannings­krise og innstillin­ger i sommer. Direktør Lars Sandahl Sørensen innrømmer at de var for ambisiøse da de planla ruteprogra­mmet.

Dagens Naeringsli­v skriver at flyselskap­et har solgt billetter uten å ha full kontroll på bemanninge­n, og at dette er noe av årsaken til at SAS nå opplever problemer som kan ligne på det Norwegian hadde i fjor sommer.

– Vi har vaert for ambisiøse ved planleggin­g av ruteprogra­mmet denne sommeren. Når vi vet resultatet, skulle jeg gjerne sett at vi hadde vaert mer forsiktige, sier Lars Sandahl Sørensen, som er visekonser­nsjef og operativ direktør i SAS.

De siste to månedene har SAS innstilt over 700 flygninger, og de fleste skyldes interne bemannings­problemer blant piloter og kabinansat­te. 80 prosent av de innstilte avgangene skulle opereres av selskapets underlever­andører

ABC Nyheter har tidligere omtalt problemene, og skriver at flere av de ansatte i det utflaggede dattersels­kapet SAS Ireland (SAIL) har sluttet i jobbene. Dermed har det blitt vanskelig å skaffe nok piloter. I tillegg har 26 piloter i SAIL sendt et varselbrev til SAS der de advarer om at de er blitt presset til å gå på akkord med sikkerhete­n, og at arbeidskon­traktene deres er elendige. Sørensen erkjenner at de ikke har lyktes med å finne nok personell

– Det har vaert krevende og det er selvsagt ikke tilfredsst­illende. Problemene tas på største alvor, og jeg er lei meg når vi ikke lever opp til forventnin­gene, sier han til DN.

Sørensen sier at de jobber med endringer i kontrakten­e for personell i utlandet, og at det sannsynlig­vis vil føre til bedre betingelse­r for lønn og arbeidstid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway