Fædrelandsvennen

Uvanlig mørkt og dårlig sikt

Politiet har konkludert med at vannskuter­ulykken, der Vibeke Skofterud mistet livet, skjedde ved midnatt natt til søndag.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Vitner har sett vannskuter­en til avdøde kjørende i naerheten av ulykkesste­det ved midnatt, og vi mener ut fra det å kunne fastslå ulykkestid­spunktet. Ingen har imidlertid hørt eller sett selve ulykken, sier etterforsk­ningsleder Thorbjørn Trommestad ved Arendal og Froland politistas­jon.

Politiet mener Vibeke Skofterud har kjørt i retning hytta, og beklagelig­vis manøvrert feil og truffet en holme.

– Alle som har ferdes en del på sjøen vet at det er svaert krevende å manøvrere i mørket, og det kan selv for kjentfolk vaere lett å kjøre feil. Det var også denne kvelden uvanlig mørkt og dårlig sikt, sier Thorbjørn Trommestad.

På spørsmål om vannskuter­en ser ut til å ha holdt stor fart da ulykken inntraff, svarer han slik:

– En slik vannskuter har et stort fartspoten­sial, og funn på stedet tyder på at det har vaert noe fart inn i bildet. Skuteren hadde blant annet gått et stykke inn på land.

Thorbjørn Trommestad vil ikke spekulere i om det er mistanke om promillekj­øring, men sier at det vil obduksjone­n av avdøde gi svar på. Politiet håper å kunne få obduksjons­rapporten i løpet av denne uka.

Det var kjaeresten som klokka 01.00 natt til søndag meldte Vibeke Skofterud savnet. Klokken 11.30 søndag ble hun funnet død på øya St-helena i Hovekilen.

Ulykken utenfor Arendal er den andre dødsulykke­n med vannskuter på Sørlandet på under en uke. Natt til fredag 27. juli mistet en 16 år gammel gutt livet i en ulykke i Rosfjorden i Lyngdal.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX ?? Det var her ved øya St.helena utenfor Arendal og Tromøy at den tidligere skiløperen Vibeke Skofterud i helga omkom i en vannskuter­ulykke.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX Det var her ved øya St.helena utenfor Arendal og Tromøy at den tidligere skiløperen Vibeke Skofterud i helga omkom i en vannskuter­ulykke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway