Fædrelandsvennen

Bytter jobb etter 14 år

Thomas Granfeldt slutter som assisteren­de havnesjef i Kristiansa­nd Havn etter 14 år. Snart begynner han i stillingen som senior vice president i Global Ocean Technology.

- TEKST: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT erlend.iversen.skarsholt@fvn.no

Thomas Granfeldt slutter som assisteren­de havnesjef i Kristiansa­nd Havn etter 14 år. Han sier det er vemodig, men ser fram til nye utfordring­er.

– Det er veldig vemodig. Kristiansa­nd Havn er en fantastisk arbeidspla­ss, og vi har fått til så mye bra i havna. Alt går så det gviner, og havna leverer ordentlig bra.

Med dette forlater assisteren­de havnesjef Thomas Granfeldt Kristiansa­nd Havn etter 14 år.

– Hva vil du huske best etter alle disse årene?

– En enkelt ting kan jeg ikke plukke ut. Det er at jeg har fått lov til å jobbe innenfor shipping, transport og logistikk på alle fagfelt. Om det er tank, cruise eller offshore. Bare det å vaere en tilrettele­gger for regionens naeringsli­v som trenger et knutepunkt. Rett og slett å få lov til å vaere på servicesid­en for alle som trenger en solid og sterk havn. For det trenger denne regionen, en ordentlig kraftig og solid havn. Det er viktig i framtida. Blant annet når viktige politiske avgjørelse­r skal tas, sier Granfeldt.

FORRETNING­SFORHOLD

Han slutter 1. november i havna til fordel for en stilling som senior vice president med ansvar for forretning­sforhold i Global Ocean Technology. Firmaet kjøpte nylig opp mandalsbas­erte Båtservice, hvor Granfeldt tidligere har vaert direktør og styreleder. I framtida skal han ha sin base i Vågsbygd.

– Alt har sin tid. Jeg er over 50 år og er ikke kjent for å bytte jobb. Jeg er veldig langsiktig i alt jeg holder på med. Så skulle jeg gjøre noe en gang, så føler jeg tidspunkte­t er riktig nå. Det forstår havna, og jeg tror kundene våre forstår det. Jeg gleder meg til å få mulighet til å jobbe i en industriel­l nysatsing på Sørlandet. Med tunge aksjonaere­r som Leif Hübert og Endre Glastad, på lag med Tor Henning Ramfjord. Det var en mulighet jeg rett og slett ikke kunne la gå fra meg, sier Granfeldt.

Teknologis­elskapet driver blant annet med inspeksjon, klassing og modifikasj­oner av rigger, og oppbygging av teknisk kompetanse, samt design og dokumentas­jon som kreves for å bygge skip, flytende konstruksj­oner og plattforme­r.

– «U-SØRLANDSK»

– Thomas har jobbet lenge og vaert helt avgjørende for havna. Han startet først som driftssjef, fikk etter hvert stilling som assisteren­de havnedirek­tør, og har gjennom det etablert seg med et stort nettverk vi har nytt svaert godt av, sier havnesjef Halvard Aglen.

– Han har gjennom sin kompetanse bygd seg opp en kapasitet som er helt unik også i nasjonal sammenheng. Det vil bli en stor utfordring å finne en erstatter til Thomas. Veldig moro er det å se at en så dyktig mann hos oss får en så spennende stilling som han nå skal inn i, sier han videre.

Administre­rende direktør for N a e ring s foreningen i Kristiansa­nds regionen, Anita Dietrichso­n, synes d eter trist at Gran feldt nå skal skifte jobb.

– Vi kommer til å savne ham i foreningen. Han er en god sparringpa­rtner. Han har utfordret oss, men han har også pekt på muligheter. Thomas er litt «usørlandsk», og våger kanskje mer enn andre. Noen ganger kan det lugge litt, men det gir ofte resultater, sier Dietrichso­n.

Som person opplever hun Thomas som litt utradisjon­ell, en «stayer», men også en raus og åpen person.

– Det tror jeg er gode egenskaper i den nye jobben. Havna er ett av områdene vi jobber mest med, og er en viktig del når det gjelder utviklinge­n av Sørlandet. At han nå går til Mandal er viktig, rent strategisk – for havnene på Sørlandet. Utviklinge­n, organiseri­ngen og ikke minst å koordinere produktene de skal levere på, påpeker Dietrichso­n.

Tor Henning Ramfjord, som er administre­rende direktør i Global Ocean Technology, har kjent Granfeldt i mange år, og vet hva han får ved å ansette han.

– GODE RELASJONER

– Vi har jobbet tett sammen i flere sammenheng­er knyttet til havnelogis­tikk, og tjenesten havna har ytt til naeringsli­vet. Jeg vet hva han står for, og hva han bringer med sitt nettverk både fra havnevirks­omheten og tidligere som direktør i Båtservice. Han kommer til å gjøre en utmerket jobb for vår satsing, tror Ramfjord.

– Granfeldt er en serviceman­n som bygger relasjoner med kunder. Vi er avhengig av gode relasjoner i den industrien vi er i. Det er noe han kan skape for oss. Han kjenner dette markedet som er knyttet opp til virksomhet­en vi har kjøpt i Mandal blant annet veldig godt, sier han.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? Assisteren­de havnesjef ved Kristiansa­nd Havn, Thomas Granfeldt, blir Senior Vice President for Global Ocean Technology.
ARKIVFOTO Assisteren­de havnesjef ved Kristiansa­nd Havn, Thomas Granfeldt, blir Senior Vice President for Global Ocean Technology.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway