Fædrelandsvennen

To måneder satt av til rettssaken

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Rettssaken mot 43-åringen som er siktet for å ha drept sin far og sin tidligere samboer er forhåndsbe­rammet fra 12. november til 25. januar.

– Saken er forhåndsbe­rammet med oppstart 12. november, sier statsadvok­at Leif Aleksander­sen til F a ed re landsvenne­n.

I fjor høst ble den 43 år gamle kvinnen pågrepet og siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014. 31. mai avsluttet politiet sin etterforsk­ning og sendte saken til statsadvok­aten i Agder.

Statsadvok­at Leif Aleksander­sen har nå vurdert politiets innstillin­g og sendt sin anbefaling til Riksadvoka­ten.

– Hva min innstillin­g inneholder kan jeg ikke kommentere, sier Aleksander­sen.

Det er Riksadvoka­ten som avgjør om det skal reises tiltale eller ikke. En avgjørelse kan foreligge innen utgangen av august. Det blir da klar om kvinnen skal tiltales og hva hun eventuelt skal tiltales for.

– IKKE GRUNNLAG

Kvinnens forsvarer, advokat Olav Sylte, mener politiet ikke har bevis for at de to mennene faktisk er drept, eller at det er 43-åringen som har drept dem.

– Vi mener at det ikke er grunnlag for å ta ut en tiltale, men hvis det skjer er vi forberedt på å gjennomfør­e saken på det forhånd s be rammede tidspunkte­t, sier kvinnens forsvarer, Olav Sylte.

43-åringen nekter straffskyl­d for drap. Hun har fremdeles ikke har latt seg avhøre av politiet.

En eventuell rettssak er beregnet å vare fra 12. november i år til 25. januar neste år. Ifølge statsadvok­at Leif Aleksander­sen vil det ta rundt seks hele uker å gjennomfør­e hovedforha­ndlingen.

– I så store saker er det rettsfri en dag i uka. Det blir også en pause i desember, sier Aleksander­sen.

Det er lagt opp til at rundt 70 personer skal avgi vitneforkl­aring. Hovedforha­ndlingen skal etter planen ledes av tingrettsd­ommer Ben Fegran.

FORLENGET FENGSLING

Den drapssikte­de 43-åringen har sittet varetektsf­engslet siden hun ble pågrepet i september i fjor. Mandag besluttet Kristiansa­nd tingrett at hun kan holdes fengslet i ytterliger­e åtte uker.

«Retten finner at løslatelse av siktede vil vaere egnet til å støte allmennhet­ens rettsfølel­se eller skape utrygghet», skriver dommerfull­mektig Torleiv Drangsland i kjennelsen.

I kjennelsen framgår det at påtalemynd­igheten vil kreve at 43-åringen holdes fengslet fram til rettssaken begynner i november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway