Fædrelandsvennen

Erkjenner ikke straffskyl­d

Den 17 år gamle gutten som er siktet for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård fra Varhaug, erkjenner ikke straffskyl­d. Familien håper de nå får svar på hva som skjedde med datteren.

- NTB

Gutten ble tirsdag fremstilt for varetekt i Jaeren tingrett. Han hadde med seg sin mor, i tillegg til sin forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen.

Politiet har også hatt innledende avhør med gutten, uten at påtaleansv­arlig Marte Engesli Lysaker i Sørvest politidist­rikt ønsker å si om avhøret har styrket eller svekket mistanken mot ham.

– Siktede har forklart at han befant seg på åstedet, men vi ønsker ikke å gå inn på hans forklaring om hvorfor han var der, sier hun til NTB.

Politiet jobber med å ransake siktedes bopel, men vil ikke si noe om det har blitt gjort funn der.

Siktelsen mot 17-åringen ble kjent under en pressekonf­eranse tirsdag morgen. Politiet ba tirsdag ettermidda­g Jaeren tingrett om å varetektsf­engsle 17-åringen i to uker og med brev- og besøksforb­ud.

Fengslings­møtet går for lukkede dører.

– En ung mann på 17 år er siktet for drapet, fortalte politiadvo­kat Herdis Traa i Sørvest politidist­rikt på pressekonf­eransen.

Gutten er fra Varhaug og er norsk statsborge­r. Han er siktet på bakgrunn av tips og avhør i saken. Han meldte seg som vitne for politiet og nekter for å ha gjort det han er siktet for, men forteller at han har vaert ved funnstedet.

VAR VED FUNNSTEDET

Traa tilføyer at gutten tidligere er kjent for politiet, men ikke for voldssaker. Ifølge politiet skal gutten vaere mistenkt for et innbrudd i Varhaug samme kveld og settes også i forbindels­e med en brann på Varhaug ungdomssko­le 7. juli i år, melder NRK.

– Siktede og Sunniva er fra Varhaug og i samme aldersgrup­pe, men vi har ikke opplysning­er om at de er omgangsven­ner eller at de kjente hverandre, sier Traa.

Politiet sperret tirsdag av et område rundt huset der 17-åringen bor, ikke langt fra området hvor den 13 år gamle jenta ble funnet drept.

FAMILIEN LETTET

Familien til Sunniva Ødegård uttrykker gjennom bistandsad­vokat Harald Øglaend at de er lettet over pågripelse­n. Likevel frykter de ikke å få svar på spørsmålen­e om hva som skjedde da datteren ble drept bare litt over hundre meter fra hjemmet.

– At han nå ikke erkjenner noe annet enn å ha vaert på stedet, gir ikke familien noe svar på hva som egentlig skjedde, sier Øglaend til NTB.

17-åringen har sittet i avhør mandag kveld og natt til tirsdag. Gutten ble først avhørt som vitne, men fikk etter hvert status som siktet. Gutten har fått oppnevnt advokat Tor Inge Borgersen som sin forsvarer.

VIL HA TIPS

Seksjonsle­der Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidist­rikt sier etterforsk­ningen fremdeles er i en tidlig fase og at politiet fremdeles er interesser­t i tips fra vitner som tror de kan ha opplysning­er. Det gjenstår omfattende tekniske undersøkel­ser som skal gjennomfør­es ved funnstedet i og rundt gangstien i Åvegen.

– Sunniva vil bli obdusert i dag og vi har derfor ingen klar dødsårsak, sier Dahl.

Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangvei like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune om lag klokka 3 natt til mandag. Da hadde familien sammen med flere bekjente lett etter jenta siden 23-tiden på kvelden etter at hun ikke kom hjem som ventet etter å ha besøkt en venn.

Politiet deltok også i letingen. En patrulje møtte tilfeldigv­is dem som lette da de var i området i forbindels­e med innbruddet tidligere på kvelden.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag.
FOTO: PRIVAT Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway