Fædrelandsvennen

Gigantinve­stor inn i OSM

OSM opplyser i en pressemeld­ing at Oaktree har kjøpt opp 49 prosent av aksjekapit­alen i OSM Maritime Group.

- TEKST: HAAKON DUELAND haakon.dueland@fvn.no

Den amerikansk­e investorgi­ganten Oaktree Capital Management har over 122 milliarder dollar i investerin­ger som blir forvaltet i over 700 bedrifter og organisasj­oner på verdensbas­is.

Oaktree har nå anskaffet seg 49 prosent av aksjekapit­alen i OSM Maritime Group. Driften vil fortsatt ligge hos OSM.

– Vi er spent på muligheten til å investere i OSM. Vi setter saerlig stor pris på partnerska­p med grunnlegge­re som har bygget bedriften sin fra grunnen og opp, skriver administre­rende direktør i Oaktree, Jim Van Steenkiste, i pressemeld­ingen.

– Oaktree sin investerin­g i OSM gir et solid grunnlag for ytterliger­e vekst og utvikling av våre tjenester til OSM sine kunder og industrien. Vi er veldig glade for å ha Oaktree om bord, skriver grunnlegge­r og styreleder i OSM, Bjørn Tore Larsen i pressemeld­ingen.

Til F a ed re landsvenne­n forteller Larsen at OSM nå står sterkere overfor konkurrans­e i bransjen, og at de er bedre rustet til behovene for å utvikle et levende selskap i offshorein­dustrien.

– Vi er veldig positive til at de velger å investere. Det er et selskap som har god greie på shipping, og har blant annet direkte eierskap i over 400 skip selv, forteller Larsen.

I tillegg tror Larsen dette vil styrke OSM både til glede for deres kunder, såvel som deres egne ansatte.

Aksjonaere­n som selger ut sin aksjekapit­al er selskapet Shiphold Ltd.

Shiphold beholder 51 prosent av aksjene, og kontrollen over OSM forblir i Arendal. Shiphold kontroller­es av Bjørn Tore Larsen.

 ?? FOTO: HARALD M. VALDERHAUG ?? Et av OSM sine skip «Siem Daya I».
FOTO: HARALD M. VALDERHAUG Et av OSM sine skip «Siem Daya I».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway