Fædrelandsvennen

Senterpart­iet og borgerlig side

- STEINAR BERGSTØL ANDERSEN gruppelede­r, Vest-agder FRP

Ola Borten Moe har vaert ute i media med klar tale. Det viktigste for Senterpart­iet i Trøndelag er ikke hvem de samarbeide­r med, men at de får fylkesordf­øreren etter valget.

●●Borten Moe sier også at det ikke er noe garanti at de samarbeide­r med rød side i Trondheim etter valget i 2019.

Alle politiske reiser starter med et lite skritt, og at SP nå i Trøndelag er villig til å samarbeide med blå side ser jeg på som en trend i tiden. Jeg tror og håper at SP etter valget i 2019 samarbeide­r med blå side i enda flere kommuner, og fylkeskomm­uner.

I både Kristiansa­nd og i Vestagder samarbeide­r vi godt med Senterpart­iet. Det samme gjorde vi i Mandal. Jeg både ønsker og håper at vi kan få til et konstrukti­vt og godt samarbeid med Senterpart­iet i både Kristiansa­nd og i Agder.

Det er mange saker som forener Senterpart­iet med FRP og Høyre. Eiendomsre­tten, vei og jernbaneut­bygging, en streng men rettferdig innvandrin­gspolitikk og en bra politikk for gårdbruker­e. Norsk landbruk har vaert igjennom mange år med god FRPpolitik­k, og mange gårdbruker­e opplever igjen en ny giv og positivite­t.

I løpet av høsten får vi noen avklaringe­r på nye oppgaver til regionene. En økt rolle innen landbruk er trolig en konsekvens. Landbruk vil uansett vaere en viktig del av den nye politikken vi skal bygge Agder med, og det vil vaere utelukkend­e positivt å ha med Senterpart­iet på det prosjektet. Vi skal bygge en ny region som skal ha økt nasjonal innflytels­e, og jeg vil gjerne bygge den regionen i tett samarbeid med Senterpart­iet.

Senterpart­iet har mange dyktige og ambisiøse politikere på Agder, og jeg har vaert glad for å samarbeide med dem. Nå håper jeg at det gode samarbeide­t vi har i Vest-agder kan vaere med på å styrke et eventuelt fremtidig samarbeid i Agder.

Jeg kan ikke se for meg at Senterpart­iet som er et ikke-sosialisti­sk parti velger å samarbeide med Rødt og Miljøparti­et. Det vil hverken vaere i Senterpart­iets interesse, eller vaere der de får mest politisk gjennomsla­g. Derfor ser jeg på et slikt samarbeid mellom Senterpart­iet og Sv/rødt og miljøparti­et som usannsynli­g, både i regjering, men også i Kristiansa­nd og Agder.

Senterpart­iet, Høyre, Venstre og FRP har mye felles, og mye vi kan samarbeide om i Agder. Derfor var jeg glad når jeg leste den klare talen fra Ola Borten Moe. Som nestleder i partiet har han god kontakt med grasrota og han vet at det ikke lengre er kontrovers­ielt i SP å ønske et samarbeid med høyresiden ved både lokal og fylkesting­svalg. Det er nok også et ubestridel­ig faktum at Senterpart­iets velgere i Agder ofte er ikkesosial­istiske og foretrekke­r at SP samarbeide­r mot blå side. Det er jeg helt enig i.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway