Fædrelandsvennen

– Vi mangler toppidrett­skultur

-

Frank Otto Meinseth, trener i Sørild og far til sprinterne Ingvild og Even Meinseth, savner en kultur på Sørlandet for å bli virkelig god.

– Nå er det litt tilfeldigh­eter som spiller inn, men samtidig tror jeg vi kan fastslår at det er en del miljøer som mangler toppidrett­skultur. Kompetanse­n er her, og forholdene ligger til rette med ny friidretts­hall, men her på Sørlandet er det behagelig å bo, men ubehagelig å trene hardt, mener Meinseth.

Og får støtte av Olav Magne Tveitå i Otra.

– Vi må bygge et miljø rundt hallen i Grimstad, og satse på mange samlinger. Men jeg mener at KIF, som kommer fra den største byen, er nøkkelen her – og de har mye å gå på. Det er viktig med et lokomotiv som kan dra lasset her, mener Tveitå.

Det har ikke lykkes Faedreland­svennen å komme i kontakt med Kif-leder Inger Steinsland.

Leder Finn Kollstad i Kristiansa­nd Løpeklubb mener at naturlige variasjone­r spiller inn.

– Men jeg ser også at bredden ikke er så stor som den en gang var, og det henger nok sammen med at klubbene i sum ikke er gode nok til å jobbe med talentutvi­kling, mener Kollstad.

Daglig leder Solveig Pedersen forteller at Olympiatop­pen Sør er på banen for å få friidretts­klubbene til å samarbeide.

– Vi ønsker å samle de beste som har høye mål, og å bruke kompetanse­n på tvers av klubbene tror vi kan vaere veldig nyttig, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway