Fædrelandsvennen

Tom Cruise holder koken

-

ACTION/EVENTYR/ THRILLER «Mission: Impossible – Fallout» USA 2017 Regi: Christophe­r Mcquarrie Manus: Bruce Geller, Christophe­r Mcquarrie Skuespille­re: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Angela Bassett, Simon Pegg, Vanessa Kirby, Alec Baldwin, Kristoffer Joner Aldersgren­se: 12 år

Tom Cruise fylte akkurat 56 år, men i stedet for å ta det med ro blir stuntene bare villere og villere.

●●I «Mission: Impossible – Fallout» får vi blant annet se ham i fritt fall fra 25.000 fot gjennom lyn og torden, få juling på toppen av Preikestol­en, og i halsbrekke­nde motorsykke­l-, helikopter­og biljakter. Det er imponerend­e med tanke på hvor mye av stuntene han faktisk utfører selv, og han sprenger hele tiden nye grenser for å overraske og underholde.

Denne gangen må Ethan Hunt igjen hamle opp med det mystiske og farlige Syndikatet, men samtidig blir han motarbeide­t fra egne rekker, som gjør oppdraget nesten umulig. Men ingenting er jo umulig for Ethan Hunt, og han får som vanlig god hjelp fra sine trofaste medarbeide­re, Luther (Ving Rhames) og Benji (Simon Pegg), som også bidrar til mye av humoren i filmen. Spesielt sistnevnte.

Kristoffer Joner represente­rer Norge på beste vis i rollen som den fanatiske anarkisten Dr. Nils Debruuk, og det gjør ingenting at Preikestol­en plutselig er i India. De majestetis­ke bildene og rå scenene på og utenfor fjellet, kommer garantert til å få folk i hele verden til å google innspillin­gsstedet. Men først og fremst er det action i saerklasse, og befester Tom Cruise som den ultimate actionhelt­en.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway