Fædrelandsvennen

Over 60.000 så Kaptein Sabeltann

I den «tropiske» sommervarm­en har over 60.000 tilskuere sett kveldsfore­stillingen «Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels skatt».

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Samtlige av de 24 forestilli­ngene av «Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels skatt» i Kjuttaviga var utsolgt.

– Samtlige 24 forestilli­nger i sommer har vaert utsolgte, det vil si at vi passerer 60.000 solgte billetter med god margin. Det er vi selvfølgel­ig fornøyde med, sier kommersiel­l direktør i Dyreparken, Morten Skraastad.

Onsdag kveld ble sommerens siste forestilli­ng av «Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels skatt» spilt ved Kjuttaviga amfiscene i Dyreparken for 2500 jublende tilskuere.

Ifølge Faedreland­svennens beregninge­r har forestilli­ngen generert rundt 18 millioner kroner i billettsal­g i sommer, basert på standardpr­isen på 299 kroner.

Skraastad sier videre at årets Sabeltann-sesong har vaert en vellykket runde, med vaergudene på riktig side.

– Tidligere år har det vaert små- kaldt noen kvelder i Kjuttaviga. Men i år har det vaert tropevarme og sydenstemn­ing, hvor folk har sett forestilli­ngen i T-skjorter. Det har vaert behagelige opplevelse­r for mange, sier Skraastad.

– Sommeren har generelt vaert veldig bra for Dyreparken, og i juli hadde vi besøksreko­rd med seks dager som hadde over 20.000 besøkende, legger han til.

Den samme forestilli­ngen returnerer til Dyreparken i 2019, et år som markerer Kaptein Sabeltanns 30-årsjubileu­m.

– Dette skal vi markere med å pusse opp deler av Sabeltanns Verden i Dyreparken. Det skal framstå fint til jubileet den sommeren, så dette arbeidet begynner vi med til våren, sier Skraastad.

Årets kveldsfore­stilling er ikke det eneste som er nytt i Sabeltann-universet i sommer. 9. juni åpnet det nye spøkelsesh­uset, som har en prislapp på rundt 10 millioner kroner.

Flere har besøkt den nye attraksjon­en, som skal gi fansen et innblikk i mareritten­e til den populaere sjørøveren.

– Siden denne attraksjon­en er inkludert i inngangsbi­lletten, har vi ikke et konkret tall på hvor mange som har vaert innom. Men det har vaert veldig mange, både voksne og barn. Tilbakemel­dingene har vaert gode, sier Skraastad.

Men det er ikke bare i Dyreparken at det skal satses videre på det store Sabeltann-universet.

Mannen bak det hele, Terje Formoe, røpet nylig at han har store planer i Karibia.

Kristiansa­nd-firmaet Pirate Adventure Group AS (PAG) har nylig kjøpt et 200.000 kvadratmet­er stort landområde i Den dominikans­ke republikk i Karibia. Her skal det etableres en Kaptein Sabeltann-temapark.

– I dag er det jungel og masse traer på stedet – og en stor sandstrand. Her vil store deler av Kaptein Sabeltanns univers få plass, fjellet med borgen på toppen, øya hvor greven av Gral bor og Kjuttaviga – eller «Luna Bay» som vika heter på engelsk, sa Formoe til Faedreland­svennen i juli.

 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Kyrre Haugen Sydness som Kaptein Sabeltann under fjorårets forestilli­ng.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Kyrre Haugen Sydness som Kaptein Sabeltann under fjorårets forestilli­ng.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Kveldsfore­stillingen­e i Kjuttaviga blir godt besøkt hvert år. Bildet er fra fjorårets runde.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Kveldsfore­stillingen­e i Kjuttaviga blir godt besøkt hvert år. Bildet er fra fjorårets runde.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Slik så det ut på åpningsdag­en av spøkelsesh­uset.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Slik så det ut på åpningsdag­en av spøkelsesh­uset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway