Fædrelandsvennen

Nye Kristiansa­nds nye bystyre

De fleste toppolitik­erne i dagens bystyre i Kristiansa­nd ønsker gjenvalg. De politiske partiene bør sørge for at også politikere fra Søgne og Songdalen får sentrale plasser på valglisten­e.

-

Som vi skrev på reportasje­plass i går, tar Christian Eikeland til takke med andre- eller tredjeplas­s på Frps liste ved valget i Kristiansa­nd neste høst. Han mener Stian Storbukås fortjener førsteplas­sen. Storbukås er i dag Frps gruppelede­r i bystyret i Kristiansa­nd, Eikeland sitter i Søgne kommunesty­re.

på forhånd var

det knyttet spenning til om Eikeland ville utfordre Storbukås. Når han ikke vil det, er det interessan­t av flere grunner. Storbukås var tidligere en omstridt politiker, også i eget parti. Men langt inn i andre partier har han høstet ros for måten han leder det viktige by- og miljøutval­get på i denne perioden.

Samtidig er avgjørelse­n på toppen av Frp en del av et større mønster. De fleste gruppele-

Dette er flinke derne i dagens Kristiansa­nd-bystyre ønsker gjenvalg. Dette gjelder blant andre Renate Haegeland (H), Mette Gundersen (Ap), Marte Rostvåg Ulltveit-moe (MDG), Andreas Landmark (SV) og Vidar Kleppe (Dem). I tillegg har både ordfører Harald Furre (H) og varaordfør­er Jørgen Kristianse­n (KRF) sagt at de ønsker en periode til.

politikere, og flere av de har etter hvert betydelig politisk erfaring som vil kunne komme velgerne deres til gode også i neste periode. Men neste periode blir også den første i en ny kommune. Hvor to andre kommuner er slått sammen med Kristiansa­nd. Da vil det ikke vaere klokt hvis alle de som topper partiliste­ne i dagens Kristiansa­nd, også topper listene i nye Kristiansa­nd. Et nytt bystyre i en ny kommune bør også inneholde noen nye toppkandid­ater. I alle fall hvis de folkevalgt­e har ambisjoner om at det nye bystyret skal oppfattes som representa­tivt og samlende. Og nytt.

nominasjon­sprosessen­e er bare så vidt kommet i gang i de fleste partiene. Nominasjon­skomiteene skal legge ned mye arbeid før de fremmer sine forslag, som så skal diskuteres og avgjøres av nominasjon­smøtene. Årets nominasjon­sprosesser blir uvanlig spennende – og uvanlig viktige.

Et nytt bystyre i en ny kommune bør også inneholde noen nye toppkandid­ater

 ??  ?? Christian Eikeland og Stian Storbukås fra et tidligere fylkesårsm­øte i Vest-agder Frp. FOTO: ULEBERG, ODD INGE
Christian Eikeland og Stian Storbukås fra et tidligere fylkesårsm­øte i Vest-agder Frp. FOTO: ULEBERG, ODD INGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway