Fædrelandsvennen

Takknemlig for å kunne delta på ferieleir

- TEKST: OSKAR GÅRDSRUD PAULSRUD oskar.gardsrud.paulsrud@fvn.no

Ayu Dewi Aarvak er på sin første ferie med barna på tre år. Tretten familier har fått ferie denne uka i regi av Blå Kors.

– Det var en lettelse å få plass, forteller Aarvak.

I år er det til sammen 200 personer som får delta på ferieleir i regi av Blå Kors Kristiansa­nd. Disse blir fordelt på en leir i Kristiansa­nd og to leirer i Birkenes.

Hver sommer arrangerer Blå Kors sommerleir for vanskeligs­tilte. Her kommer familier som har søkt om å bli med, familier som er formidlet gjennom Nav eller barneverne­t, samt familier som ønsker å hjelpe til som kommer som frivillige.

Og tilbudet er populaert. I år står over 500 personer på venteliste for et av Blå Kors’ ferietilbu­d.

Leder for sommerleir­en, Bianca Nilsen, forteller at det er vanskelig å velge familier. De har i år økt tilbudet, men ønsker å øke det ytterliger­e. Det har de foreløpig ikke midler til.

– På grunn av den store pågangen må vi kutte familier som har vaert her år etter år. Det er trist at vi må sette sånne begrensnin­ger, forteller hun.

FÅR DRA TIL DYREPARKEN

Aarvak er på sommerleir­en sammen med to av sine tre barn. Hun er alenemor og eneforsørg­er. Eldstesønn­en gikk glipp av ferien på grunn av sommerjobb, men hans to søsken trives på ferie.

Aarvak er takknemlig for at hun kan gi barna en ordentlig ferie, når økonomien er vanskelig. Hun har ikke vaert på ferie med barna siden 2015, og også mindre tilbud som kino er vanskelig.

– Det blir bare dyrere og dyrere hvert år, forteller hun.

GODT SAMHOLD

– Bare kinobillet­tene i seg selv blir mye, også skal man ha godteri og popkorn i tillegg. Vi har ikke vaert på kino på to år, fortsetter hun.

Nå får familien blant mange aktivitete­r reise til Dyreparken.

Blå Kors har drevet ferietilbu­d for vanskeligs­tilte på Sørlandet folkehøgsk­ole i over 40 år. Bianca Nilsen forteller at det er mange av familiene som holder kontakten etter en slik leir.

– Det er en gruppe på Facebook hvor det er stor aktivitet, forteller hun.

Samholdet er tydelig. Praten går i ett sett når alle setter seg ved matbordet under leiren.

– På fredagen pleier vi å ha en avslutning­sfest med tacomiddag, da ser jeg aldri et tørt øye, avslutter Nilsen.

 ?? FOTO: OSKAR GÅRDSRUD PAULSRUD ?? Alenemora Ayu Dewi Aarvak perler sammen med to av sine tre barn på ferieleir.
FOTO: OSKAR GÅRDSRUD PAULSRUD Alenemora Ayu Dewi Aarvak perler sammen med to av sine tre barn på ferieleir.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway