Fædrelandsvennen

Topper lista med ny podkast

For en uke siden lanserte Kristina Andersen og Belinda Jakobsen sin podkast. Nå er «Andersen & Jakobsen» den mest populaere podkasten i Norge.

- TEKST: IDA MARIE STOKKELIEN ida.stokkelien@krsby.no

– Jeg tenkte jeg skulle vaere fornøyd hvis vi klarte å komme på topp ti, men så var vi plutselig på førsteplas­s etter bare tre dager, forteller kristiansa­nder Kristina Andersen (28) om deres nye podkast som kort tid etter lansering havnet på førsteplas­sen på itunes’ liste for podkaster i Norge.

– Ja, nå har vi 30.000 lyttere, noe som er sykt gøy og veldig stas, legger podkast-makker (og også tidligere blogger) Belinda Jakobsen (32) til.

Jentene ligger da i skrivende stund over populaere podkaster som «Konspirasj­onspodden», «Harm & Hegseth» og «Tusvik & Tønne».

TØRRPINN MED PERFEKT LIV

Det var Kristina som i lengre tid hadde hatt lyst til å lage podkast som et supplement til bloggen. Hun spurte om Belinda ville vaere med, noe hun sa ja til på flekken.

– Jeg tror veldig mange tenker at jeg er en «tørrpinn» med et perfekt liv, fordi jeg ikke har delt privatlive­t mitt på bloggen. Derfor er det sykt gøy å bare “gønne” på i podkasten, så folk kanskje kan bli litt mer glad i meg og se at jeg er helt vanlig, forteller Kristina, før Belinda skyter inn fra siden:

– Du er jo søren ikke vanlig! – Hahaha, eller at jeg er steingal da. Jeg vil i hvert fall at folk skal ha sjansen til å se den ekte meg, fortsetter Kristina.

– Det er det som er så gøy med å lage podkast med deg, fordi det er ikke blogg-kristina som kommer fram, men den ekte deg og alle de steingale tingene du klarer å finne på, ler Belinda.

BLE KJENT På BLOGGCAMP

De to venninnene har kjent hverandre i mange år, naermere bestemt siden 2009, da Thomas Moen arrangerte bloggcamp her i Kristiansa­nd.

– Jeg føler jeg har kjent Kristina for alltid. Hun har alltid vaert der, selv om jeg har vaert litt fram og tilbake mellom Kristiansa­nd, Oslo og USA, sier Belinda.

– Ja, samme med meg når jeg har vaert fram og tilbake mellom Kristiansa­nd og Vennesla, ler Kristina.

– Hehe nei da, men det er sant som Belinda sier, at selv om vi ikke har sett hverandre så ofte er det som at ingen tid har gått hver gang vi treffes, sier hun videre.

FØLELSER OG HENDELSER

Podkasten skal ifølge de to jentene gjenspeile vennskapet deres, som en venninnekv­eld i sofaen.

– Siden vi ikke henger så ofte er det alltid ting å snakke om når vi først treffes. Lytterne skal føle at de overhører en vanlig samtale mellom oss, der vi snakker om alt fra nyheter til kleine ting som har skjedd. Alt som vi ville snakket om på en vanlig jentekveld snakker vi om i podkasten, forteller Belinda.

– Og hvis noe gøy skjer med en av oss i løpet av uka, så må vi vente med å si det til hverandre før vi sitter foran mikrofonen, fordi vi vil ha de ekte reaksjonen­e, legger Kristina til.

De har mange tilbakemel­dinger fra lyttere som elsker aerlighete­n.

– Det virker som at folk elsker det. Folk sier de kjenner seg igjen, og de sitter og ler. Da blir det mye lettere å fortsette med å fortelle de morsomme historiene, sier Kristina.

– Nå lager vi en podkast i uka, og det har vi lyst til å fortsette med lenge, sier de.

KAN IKKE HOLDE IGJEN

I de to episodene som har blitt laget til nå, har de snakket om en rekke personlige og pinlige historier. Alt fra fylleringi­ng til kleine dater.

– Tenker dere over at hvem som helst vet så pass personlig ting om dere?

– Jeg tenker over det. Kanskje spesielt fordi jeg er singel og gjør mye rart, den podkasten der må jo ødelegge for alle framtidige forhold, ler Kristina.

Men begge to er enige om at man må tørre å utlevere seg selv i podkast-formatet.

– I en podkast kan man ikke holde igjen. Det er et medium der man skal vaere ekte, og det er det vi vil med vår podkast også, sier Belinda.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kristina Andersen og Belinda Jakobsen har lenge vaert i blogg-gamet, men nå har de startet med podkast.
FOTO: PRIVAT Kristina Andersen og Belinda Jakobsen har lenge vaert i blogg-gamet, men nå har de startet med podkast.
 ?? FOTO: IDA MARIE STOKKELIEN ?? Det er på hjemmekont­oret til Belinda og forloveden podkasten spilles inn.
FOTO: IDA MARIE STOKKELIEN Det er på hjemmekont­oret til Belinda og forloveden podkasten spilles inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway