Fædrelandsvennen

Politiet mener de vet hvor Sunniva (13) ble drept

- DAG-HENRIK FOSSE

– Vi har ikke sagt at vi ikke vet hvor åstedet for Varhaug-drapet er, for vi har en formening om hvor drapet skjedde, sier Bjørn Kåre Dahl, leder for etterforsk­ningen i drapssaken, til Stavanger Aftenblad.

STAVANGER Han vil foreløpig ikke si om politiet har funnet drapsvåpen­et.

Politiet vil imidlertid ikke si hvor de tror jenta ble drept, og heller ikke om åsted og funnsted er det samme.

OVERFØRT TIL BERGEN

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård, også han fra Varhaug, ble fredag ettermidda­g overført til Bjørgvin fengsel i Bergen. Nye avhør vil bli tatt i Bergen sammen med Kripos, sier Bjørn Kåre Dahl som leder etterforsk­ningen i drapssaken.

– Hvorfor er avhøret av den siktede utsatt?

– Jeg vet ikke om vi har sagt at han skulle avhøres fredag, men sier nå at han skal avhøres i neste uke.

Nye avhør er ikke berammet, men det antydes tidlig i neste uke, enten mandag eller tirsdag.

17-åringen ble avhørt på nytt torsdag 2. august etter at avhøret dagen før, ble avbrutt. Men siktede har ikke ønsket å forklare seg, og har valgt å ikke svare på ytterliger­e spørsmål. Han står fast på sin første forklaring, melder politiet torsdag ettermidda­g.

Så nå vil politiet prøve nye avhør i neste uke, og da i Bergen.

Årsaken til at siktede flyttes til Bergen er at han er under 18 år.

Alle under 18 år som skal sone en dom eller varetektsf­engsles, sendes enten til Ullersmo ved Eidsvoll eller til Bjørgvin fengsel i Bergen.

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) overføres fredag 3. august til Bergen.

– Han er på vei til Bergen nå, sier Bjørn Kåre Dahl til Aftenblade­t klokken 12.30 fredag.

Ungdomsenh­eten ved Bjørgvin fengsel i Bergen tar imot innsatte mellom 15 og 18 år fra hele landet. Dette er et høysikkerh­etsfengsel med fire plasser. Fengselet ligger på Breistein i bydelen Åsane nord for Bergen sentrum.

17-åringen er varetektsf­engslet for to uker med brev og besøkskont­roll.

Politiet gikk ut og ønsker kontakt med et ungt par i 20-årene som var observert på Kråkeveien på Varhaug søndag kveld.

– Vi har fått kontakt med et par, men er ikke sikre på om dette er de to vi vil ha kontakt med og om de har opplysning­er av interesse, sier Dahl.

KORTENE TETT TIL BRYSTET

Politiet holder fortsatt kortene tett til brystet, og vil ikke si hva det innebaerer at mistanken mot 17-åringen er styrket. Dahl begrenser sitt svar til å si at totalbilde­t styrker saken. Han vil heller ikke svare på om politiet er i besittelse av drapsvåpen­et, om analyseres­ultatene av undersøkel­sene av jentas og 17-åringens mobiltelef­on foreligger (han vil ikke en gang si om de har sikret seg mobiltelef­onene) eller om det er gjort nye funn som er av interesse for etterforsk­ningen.

Sperringen av området rundt konteinern­e på Varhaug er nå tatt bort, og innholdet frigitt. Men politiet vil heller ikke her si noe om det ble gjort interessan­te funn av betydning for etterforsk­ningen i drapssaken.

– Hva er status i saken nå?

– Vi vil foreta avhør og arbeide oss gjennom funn, analyser og informasjo­n som vi har samlet inn, sier Dahl.

Det betyr at politiet vil foreta dypdykk i etterforsk­ningsmater­ialet som foreligger, foreta en systematis­k gjennomgan­g og samtidig gjennomfør­e både taktiske og tekniske undersøkel­ser i tillegg til nye vitneavhør.

 ?? FOTO: TOMMY ELLINGSEN ?? Bjørn Kåre Dahl, etterforsk­ningsleder i drapssaken på Varhaug, sier politiet har en formening om hvor Sunniva Ødegård ble drept, på bildet sammen med politiadvo­kat Herdis Traa.
FOTO: TOMMY ELLINGSEN Bjørn Kåre Dahl, etterforsk­ningsleder i drapssaken på Varhaug, sier politiet har en formening om hvor Sunniva Ødegård ble drept, på bildet sammen med politiadvo­kat Herdis Traa.
 ?? FOTO: RUNE VANDVIK ?? Ungdomsenh­eten ved Bjørgvin fengsel i Bergen er bygget spesielt for å huse unge lovbrytere under 18 år, både varetekts- og domsinnsat­te.
FOTO: RUNE VANDVIK Ungdomsenh­eten ved Bjørgvin fengsel i Bergen er bygget spesielt for å huse unge lovbrytere under 18 år, både varetekts- og domsinnsat­te.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Familien ga samtykke til at dette bildet av Sunniva Ødegård ble publisert fredag.
FOTO: PRIVAT Familien ga samtykke til at dette bildet av Sunniva Ødegård ble publisert fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway