Fædrelandsvennen

Tror SAS og Norwegian blir kjøpt opp

- NTB

Tidligere Sas-direktør, Eivind Roald, mener sammenslåi­ng er uunngåelig.

SAS og Norwegian vil bli invitert inn i en større gruppering til slutt, spår tidligere Sas-topp Eivind Roald. Han mener sammenslåi­nger er uunngåelig.

– Jeg tror du får en konsolider­ing i Europa, og du har jo allerede sett starten på det, sier Roald til E24. Han var kommersiel­l direktør i SAS fra 2014 til 2017.

Han viser til det som skjedde i USA, at selskaper gikk konkurs og dermed måtte slå seg sammen.

– Det samme vil komme til å skje i Europa. Vi vil få noen store. Du ser det allerede med Lufthansag­ruppen med sine eierskapsm­odeller både fra Austrian Swiss og Eurowings som de har startet, og du ser IAG som har ytret ønske om å komme inn i Norwegian. SAS vil komme til å bli en del av det her, på ett eller annet tidspunkt, sier han.

Videre presiserer han at om det ikke skulle skje, så tror han SAS har større sjanse for å overleve alene enn for eksempel Norwegian.

– Det har noe med infrastruk­tur å gjøre, det har ikke minst med merkevaren å gjøre, og det har noe med erfaringen i å operere i en ganske krevende del av verden å gjøre

Roald begynte i SAS som salgsog markedsdir­ektør i 2011, og var helt sentral i omstilling­en og den intense uken i november 2012, da flyselskap­et var på randen av konkurs.

 ?? FOTO: KALLESTAD, GORM ?? Spår at SAS og Norwegian blir kjøpt opp.
FOTO: KALLESTAD, GORM Spår at SAS og Norwegian blir kjøpt opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway